Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović – Gandel: Odlična saradnja i snažno partnerstvo Crne Gore i Slovačke

Zahvalivši na dobrodošlici, Gandel je pozdravio intenzitet kontakata i sveobuhvatnu saradnju Crne Gore i Slovačke, ukazujući na potencijale za njeno snaženje u domenu ekonomije i razvojne pomoći

Crna Gora i Slovačka imaju odličnu i sadržajnu saradnju, koja je osnažena redovnim političkim kontaktima, te predstavlja potvrdu snažnog partnerstva, ocijenjeno je tokom današnjeg sastanka ministra vanjskih poslova Srđan Darmanovića sa novim ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom.

foto MVP

Kako ističu u Ministarstvu vanjskih poslova, Darmanović je čestitao Gandelu stupanje na dužnost, rekavši da je uvjeren da će tokom njegovog mandata prijateljski odnosi Crne Gore i Slovačke biti dodatno unaprijeđeni.

“Šef crnogorske diplomatije je podsjetio na kontinuiranu podršku Slovačke tokom reformskih i integracionih procesa, posebno ističući njen značaj tokom ostvarivanja članstva u NATO i tokom procesa pregovora sa EU. U kontekstu borbe protiv Covid-19,  Darmanović je zahvalio na donaciji Slovačke zdravstvenom sistemu Crne Gore, ocjenjujući taj gest kao dokaz prijateljstva i solidarnosti”, navodi se u saopštenju.

Zahvalivši na dobrodošlici, Gandel je pozdravio intenzitet kontakata i sveobuhvatnu saradnju Crne Gore i Slovačke, ukazujući na potencijale za njeno snaženje u domenu ekonomije i razvojne pomoći.

On je, komentarišući nedavno održane parlamentarne izbore u Slovačkoj, posebno naglasio da Zapadni Balkan ostaje prioritetno na agendi slovačke spoljne politike.

“Sagovornici su izrazili zadovoljstvo solidarnošću koju je Evropa pokazala suočavajući se sa izazovom koronavirusa, ali i pomoći koju je ovom prilikom opredijelila za Zapadni Balkan, što predstavlja jasan pokazatelj posvećenosti Brisela regionu. Tokom razgovora, razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim zbivanjima na unutrašnjem i regionalnom planu”, zaključuju u Ministarstvu vanjskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve