Crna Gora nije obnovila svoju nezavisnost da bi bila bilo čiji satelit i za žaljenje je to što rade naši prvi susjedi odnosno Srbija, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Srđan Darmanović

Svjedočimo, kako dodaje jednoj gruboj medijskoj kampanji kakva nije viđena od Miloševićevog režima a sve u cilju da se predstojeći izbori u Crnoj Gori usmjere u željenom pravcu.

Darmanović dodaje da se radi o grubom vrijeđanju države i njenih najviših zvaničnika, negiranju crnogorske nacije, političkoj aktivaciji SPC-a, pritiscima razne vrste.

“I to je nešto što prvi susjed ne bi trebalo da radi pogotovo ako želi atmosferu dobrosusjedstva i saradnje u regionu”, rekao je on za Novu M.

Darmanović je dodao da bi svi koji imaju bilo kakve apsiracije prema Crnoj Gori trebalo da imaju na umu činjenicu da smo mi nezavisna država i članica NATO-a

Dodao je da ne vjeruje da će miješanje Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore skorije prestati dodajući da ovo nije prvi talas sprpskog nacionalizma sa kojim se susreće naša zemlja. Prvi je, kako je naveom bio pod vlašću Slobodana Miloševića, drugi je predvodio Vojislav Koštunica pre.

“I treći je ovaj sada pod predsjednikom Vučićem. Koji ima jasne ciljeve a to je da se u Crnoj Gori promijeni Vlada, obzirom da slijede izbori a na duži rok da se Crna Gora pretvori, u čak, iako bi bila nezavisna država prije svega u srpsku državu. Mi naravno na tako nešto ne možemo pristati kao zemlja”, kazao je Darmanović.

Govoreći o 13 julu – Danu državnosti, Darmanović napominje da je taj datum za nas simbol nezavisnosti, slobode i antifašizma.

“Njegovo se značenje ne može promijeniti osim nasilno. Osim potpunih prekrajanjem istorije tako da je on značajan dio crnogorskog identiteta”, rekao je Darmanović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve