Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović: Crna Gora ima jednostavan izborni sistem

Darmanović se sastao sa šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO), Đanlukom Pasarelijem, koja će nadgledati parlamentarne izbore raspisane za 30. avgust

Crna Gora ima jednostavan i fleksibilan izborni sistem, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na današnjem sastanku sa šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO), Đanlukom Pasarelijem, koja će nadgledati parlamentarne izbore raspisane za 30. avgust.

Srđan Darmanović

“Ministar je izrazio zadovoljstvo interesovanjem ENEMO mreže da posmatra crnogorske izbore i saopštio da će Ministarstvo vanjskih poslova dati podršku ENEMO timu u cilju uspješnog sprovođenja njihove misije.

Upoznao je sagovornika sa reformama izbornog zakonodavstva, primarno sa profesionalizacijom Državne izborne komisije kao centralnog tijela izbornog procesa. Kazao je da time Crna Gora ispunjava ciljeve u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, koja je glavna strateška destinacija Crne Gore”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Pasareli je zahvalio ministru na dobrodošlici i kazao da njegova mreža planira da zadrži bazu u Crnoj Gori. Rekao je da ENEMO mreža broji članove iz raznih zemalja svijeta i da su ovo prvi izbori koje posmatraju u Crnoj Gori. Izrazio je uvjerenje da će njegova misija biti uspješna i da će naići na punu podršku Vlade Crne Gore.

Darmanović je na kraju sastanka predao Pasareliju akreditacije za njegov tim za posmatranje narednih parlamentarnih izbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve