Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović: Članstvom u NATO riješeno pitanje bezbjednosti, prioritet EU integracije

“Politika proširenja nema alternativu, ni za EU bez obzira na neka osporavanja, a pogotovo ni za Zapadni Balkan''

Članstvom u NATO-u trajno smo riješili pitanje svoje bezbjednosti. Prioritet je sada integracija u EU, poručio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

“U posljednje tri godine Crna Gora je napravila značajne prodore u oblasti vanjske politike. Prije nešto više od dvije godine ostvarili smo glavni spoljnopolitički cilj, i to je da postanemo NATO članica. Učlanjenjem u Alijansu riješili smo pitanje bezbjednosti, teritorijalnog integriteta naših granica, ali i mnoge druge benefite koje pruža članstvo u NATO-o. Povećali smo infesticije iz NATO zemalja, osigurali vazdušni prostor i iskoračili u modernizaciji Vojske”, naglasio je ministar.

Prema njegovim riječima, glavni vanjskopolitički cilj je učlanjenje u Evropsku uniju.

“Politika proširenja nema alternativu, ni za EU bez obzira na neka osporavanja, a pogotovo ni za Zapadni Balkan. Investirali smo u regionalnu saradnju, koja je jedna od prioriteta naše vanjske politike. Članica smo 30 inicijativa, od čega smo u šest presjedavali. Uradili smo mnogo u promociji naše zemlje i vanjske politike, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima, ali uvijek može biti i bolje. To bolje ćemo da ostvarimo u narednoj godini”, istakao je Darmanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve