Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Darić: Glasanjem za SDP dajete šansu ljudima kojima je odbrana nacionalnog identiteta Crne Gore moralna obaveza

On je dodao da će SDP kreirati jedinstvenu kulturnu politiku i u saradnji sa državnim institucijama kulture vratiti Cetinje na mapu kulturnih dešavanja regiona

Cetinje kao svojevrsno istorijsko, kulturno i duhovno središte Crne Gore je vjekovima unazad inspiracija mnogim umjetnicima, ali je nažalost jedan od rijetkih gradova koji nema Centar za kulturu. Otvaranjem takve institucije naš grad bi postao domaćin kulturnim stvaraocima iz zemlje i regiona, kazao je reditelj i kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”, Milutin Daka Darić.

Darić je istakao kako će, podrškom nacionalnim i lokalnim kulturnim, umjetničkim i identitetskim institucijama i nevladinim organizacijama, razvijati programe koji će imati za cilj da jačaju svijest o nacionalnim i kulturnim osobenostima Crnogoraca i drugih naroda koji žive u Crnoj Gori.

On je dodao da će SDP kreirati jedinstvenu kulturnu politiku i u saradnji sa državnim institucijama kulture vratiti Cetinje na mapu kulturnih dešavanja regiona.

“Naš grad tokom cijele godine mora biti središte raznih kulturnih manifestacija i festivala, zato ćemo biti snažna podrška njihovom održavanju. Takođe, razvićemo Program stipendiranja koji će uključivati nadarene umjetnike i kulturne radnike”, naveo je Darić.

Ono što smatramo obavezom, naglašava Darić, ” jeste i da na poseban način, kroz odgovarajući institucionalni okvir, tretiramo rad KUD ,,Njegoš”.

“Glasanjem za “SDP i Građane- Svim srcem za Cetinje” i broj 4, dajete šansu ljudima kojima je odbrana nacionalnog identiteta Crne Gore moralna obaveza i koji će svoje znanje i stručnost staviti u funkciju razvoja i unapređenja institucija kulture u prijestonici”, zaključio je Darić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve