Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Danilović: Zakon je mrtav, kampanja završena

“Nikakvi strahovi da će već na početku to biti razlog velikih nesporazuma među tri koalicije ne smiju se podgrijavati. Zakon je poražen, a ako iko pokuša da ga oživi doživjeće njegovu sudbinu”, ističe Danilović

Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije povučen ali je potučen i on i njegovi politički oci 30. avgusta, na izborima. On je već sada “mrtvo slovo” jer je, može se reći, skoro referendumski odbačen, kazao je Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

Danilović

“Na koji način ćemo ga izbaciti iz pravnog života i učiniti nevažećim stvar je dogovora nove vladajuće većine i eparhija SPC u Crnoj Gori jer je njegova jedina svrha bila da razori biće upravo naše Crkve i izazove trajne vjerske i etničke sukobe. Do juče svemoćni DPS upravo je na tom Zakonu polomio zube i po prvi put u tri decenije otišao u opoziciju”, navodi Danilović.

UCG je, kaže on, potpuno uvjerena da oko “mrtvog zakona” ne treba unositi nemir u društvo koje je tek počelo slobodnije da živi.

“Nikakvi strahovi da će već na početku to biti razlog velikih nesporazuma među tri koalicije ne smiju se podgrijavati. Zakon je poražen, a ako iko pokuša da ga oživi doživjeće njegovu sudbinu”, ističe Danilović.

Navodi da su sve članice tri vladajuće koalicije u predizbornoj kampanji odbacile su DPS-ov Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Svađalačka zaostavština DPS-a mora biti pobrisana u svim sferama pa i u ovoj”, ocijenio je Danilović.

UCG očekuje od svojih koalicionih partnera da se sistemski posvetimo novoj, državničkoj ulozi.

“Naša Crkva, sve tradicionalne i druge vjerske zajednice, treba treba da osjete trajnu i zakonsku sigurnost u skladu sa istorijskim trajanjem i ulogom u Crnoj Gori i najvišim standardima civilizovanog i demokratskog svijeta. Ovo pitanje, dakle, nije nikakav pravni izazov ni za koga od nas ali nikada više ne treba da bude ni polje na kojemu ukrštamo svoje politike. Mi nismo DPS i to treba da pokažemo odlučno i jasno. Izbori su završeni pa samim tim treba da se prekine izborna kampanja – biće prilike”, kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, treba da ih zabrinu sada potpuno opskurne radnje odlazeće strukture kojima se nanosi nenadnoknadiva šteta budžetu.

“Namjera je jasna; napraviti haos i vještački izazvati socijalnu nesigurnost za par mjeseci kada izvršna vlast bude pod našom kontrolom”, ističe on.

Poziva kolege da u najkraćim rokovima formiraju Vladu kako bi novi ministri mogli ponovo da pregovaraju budžetske pozicije i kako im se, kako je kazao, ne bi desilo da u novu budžetsku godinu uđu sa matematikom DPS-a.

“Naša molba strukovnim udruženjima i sindikatima je da sačekaju novu Vladu i pregovaraju tada o svojim opravdanim zahtjevima. Valjda je svima jasno da namjera odlazeće strukture nije da pomogne bilo kome nego da nanese štetu koju ćemo potom svi zajedno ispaštati. Budžet je svih nas, a DPS i SD sada ne troše i ne rasipaju svoj nego naš novac”, zaključio je Goran Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
02.10.2020-17:18 17:18

Aoh,evo “djedovo unuce” novinar Goran Danilovic,a dje te “vezase”do sad,jesi li imao korpu na njusku,dobro je da si ti”ziv”ma i zakon o slobodi vjeroispovijesti barem po prici URE.

sos
05.10.2020-20:03 20:03

Daniloviću srbine zamolio bi te da više prestaneš sa tvojim komentarima jer ti nijesi nadležan da u Crnoj Gori braniš naše crkve vroblna i manastire i da ih predaješ nekoj zločinačkoj organizaciji i neprijateljskoj državi Srbiji ! 1918 god .ti kao velimi otpadnik svoje države dobro znaš da je tvoja ljubljena država Srbija ognjem i mačem spržila zemlju čojstvsa i junaštva ! Dok je naša vojska krvarila na Mojkovcu da bi spašavala ,,bracku” srpsku vojsku ! Ta ista vojska se ljucki ,,odužila” i najkrvavijim metodama izvršila najgoriji genocid pred očima i uz pomoć Francuske i demogracke Evrope ! Pametnome dosta!… Pročitaj više »