Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Danilović: Za opšte dobro spreman sam da prihvatim sve, samo unaprijed odbijam ucjenu i poniženje

''Za opšte dobro spreman sam da prihvatim sve, samo unaprijed odbijam svaku ucjenu i poniženje – protiv toga se borim dvadeset godina''

Na posljednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine 19. jula saopštio sam da smatram kako je rekonstrukcija postojeće Vlade optimalno rješenje, ali da nemam ništa protiv i da mi nećemo biti smetnja ako se ostali dogovore o izboru nove – samo moramo imati 41 poslanika koji to podržava, a činilo mi se da to nemamo ni izbliza, kaže Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore.

“Dva mjeseca kasnije reklo bi se da smo na korak od rekonstrukcije!? Moram da pitam:
* Kako je sad rekonstukcija poželjna, a premijer prihvatljiv?
* U čemu smo izgubili dva mjeseca?
* Šta bi sa novim premijerom i odbacivanjem svake mogućnosti da pričamo o rekonstrukciji?
* Zašto se tako nemilosrdno troše i ljudi i ideje?
* Čemu je služilo međusobno vrijeđanje političkih subjekata i zašto se nastavlja?

Na kraju; jesmo li sigurni da imamo dogovor i je li pošteno da oni koji nijesu nipošto htjeli rekonstrukciju sada ucjenjuju rekonstrukcijom one koji su bili za nju?”

Danilović sam daje odgovor: “Naravno da nije, ali biti pošten u politici nije pametno. Naravno da nije ni pametno, ali se politički isplati.

Na duže staze, međutim, nepametna politika, donosi poraz. Nepametna ili glupa politika namijenjena je nepametnima i doći će glave očekivanjima i nadanjima normalnih i pristojnih ljudi.

I pored svega, Goran Danilović kaže da se raduje potencijalnom dogovoru ali i očekujemda se međusobno uvaže i u tišini sve stave na papir.

“Za opšte dobro spreman sam da prihvatim sve, samo unaprijed odbijam svaku ucjenu i poniženje – protiv toga se borim dvadeset godina”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pi
22.09.2021-18:02 18:02

Ti si vec gazen i ponizen.