Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Danilović: UCG razočarana zbog zajedničkog batrganja u plićaku, Krivokapić da obuzda savjetnike

Izbori su završeni i samim tim izborna kampanja treba da prestane. Ponavljaću ovo koliko god treba puta, a ponavljam još jednom i to da nam ne treba vođa – ni jedan od starih ili novih političara, nego sloboda i suštinska demokratija jer je nikada do sada nismo imali, kazao je Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

Izbori su završeni i samim tim izborna kampanja treba da prestane. Ponavljaću ovo koliko god treba puta, a ponavljam još jednom i to da nam ne treba vođa – ni jedan od starih ili novih političara, nego sloboda i suštinska demokratija jer je nikada do sada nismo imali, kazao je Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

Danilović: UCG razočarana zbog zajedničkog bagrtanja u plićaku, Krivokapić da obuzda savjetnike

UCG, kaže Danilović, nije uplašena zbog javnog nerazumijevanja na relaciji politički konstituenti koalicije ZBCG – mandatar Zdravko Krivokapić ili, preciznije, njegov medijsko-savjetnički tim.

“Nismo ni uplašeni, ni zabrinuti ali smo razočarani zbog našeg zajedničkog bagrtanja u plićaku. Iskreno preporučujem našem mandataru, ovoga puta i javno, nakon što sam to, očigledno neuspješno lično radio, da obuzda svakog savjetnika koji vjeruje da je javno prepucavanje od koristi njemu i njegovom političkom autoritetu”, naveo je Danilović.

Kako je naglasio, sastavljati prvu demokratsku Vladu u istoriji Crne Gore velika je čast i to niko od njih ne smije zaboraviti.

“To što je teško, što izgleda kao nemoguća misija, samo treba da nas uozbilji do krajnjih granica. Ovdje se više ne radi o nama i političkim karijerama, radi se o sudbini države i naroda. Bilo bi sumnjivo i zlokobno da se lideri drže po strani i da ih ne interesuje vlada. Bio bi to znak da postoji plan za tiho rušenje mandatara i izborne volje glasača, ovako, stav pojedinih političkih prvaka da hoće u vladu nije nepristojna nametljivost nego potreba da preuzmu odgovornost”, naveo je Danilović.

Objašnjava zašto Vlada treba da je politička.

“Vlada bez političara, i to samo iz najvećeg pobjedničkog bloka, neće se proslaviti. Vladi koja treba da promijeni Crnu Goru, da udari na višedecenijsku spregu kriminala, izvršne i sudske vlasti, trebaju jaka politička leđa. Taj krvavo opasan posao ne mogu odraditi eksperti, naročito ne ako su nametnuti na silu i mimo volje onih koji imaju dvije trećine pobjedničkih manata”, naveo je Danilović.

On je dalje naveo da činjenica da je mandatar-budući predsjednik Vlade, nestranačka ličnost, te da su makar dva ili tri resora već namijenjena takođe nestranačkim ličnostima, predstavlja veliki uspjeh – u regionu nije bilo boljih primjera.

“Ove izbore zaista nisu dobili samo političari, naprotiv, ali su ih još manje dobili oni za koje prvi put čujemo kada se raspoređuju resori. Ako smo jedni drugima valjali i jedni drugih se nismo stidjeli tokom kampanje onda ničega dosljednog nema u sadašnjem medijskom ratovanju i zauzimanju busija. Vlada se ne sastavlja na daljinu, mejlovima i prepiskom. Vlada se ne sastavlja tako što nam se uključuju članovi familija u javnu agitaciju i prljavo spinovanje. Svako ima pravo da brani i tatu i mamu i brata i sestru ali nas ima mnogo koji smo užasno alergični na svako porodičenje državne politike. Dok ima i jednog, a znam da ima, slobodnog čovjeka, poslanika u Skupštini, obećavamo javno da to neće proći nikad više. Sada ne možemo dobiti idealnu vladu. Dobićemo najbolju moguću”, naveo je Danilović.

On je kazao da mnogi od političara očigledno nijesu popularni koliko misle da jesu, te da je smjena generacija neizbježna.

“Eksperti i nestranačke ličnosti već sjutra dobijaju šansu i biće u prilici da naprave svoje političke ponude. Do tada moramo raditi zajedno. Moramo raditi i ne praviti probleme tamo gdje ih nema. Izmišljati ih i dodavati na ove postojeće predstavlja žalosno bježanje od realnosti, a to ne rade ni pravi eksperti, ni pravi političari”, zaključio je Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve