Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Danilović u Berlinu: Opozicija zajedno ima 49%, pojedinačno slabi

Tokom susreta bilo je osvrta i na opšte regionalne prilike s posebnom pažnjom na stanje u Crnoj Gori, odnosno, njen put prema članstvu u EU

Opozicija u parlamentu ima snagu od 49 odsto, ali je ta snaga neiskorišćena, a Ujedinjena Crna Gora radi sve da dođe do zajedništva opozicije i njenog jedinstvenog stava i prema političkim faktorima međunarodne politike, što bi značajno promijenilo sliku o Crnoj Gori na važnim i odlučujućim adresama, ocijenio je lider UCG Goran Danilović.

Danilović upoznao sagovornike i sa političkim putem Ujedinjene Crne Gore

Danilović je, naime, završio radnu posjetu Berlinu, gdje se sastao sa predstavnicima njemačke izvršne i zakonodavne vlasti, kao i institucija.

On je sagovornicima približio političku situaciju u Crnoj Gori, kao i stavove Ujedinjene Crne Gore povodom najnovijih dešavanja.

Danilović je, kako je saopštiila UCG, sagovornicima predstavio stav saveza “Da svako ima”, ali i crnogorske opozicije o neophodnosti formiranja tehničke vlade i preuzimanja odgovornosti u sprovođenju izbornog procesa.

Upoznao je sagovornike i sa političkim putem Ujedinjene Crne Gore, koja je duže od godinu dana, usamljeno, ostatku opozicije predlagala modalitet djelovanja, odnosno, insistiranje na neophodnom konstituisanju prelazne, tehničke vlade, da bi sada svi išli tim putem.

“Danilović je svim sagovornicima ukazao na nepostojanje demokratskog ambijenta u Crnoj Gori, na uzurpaciju svih državnih institucija od strane vladajuće koalicije i nemogućnost da se sprovedu fer izbori nekim drugim vrstama kontrole, koje podrazumijevaju samo dodatnu parlamentarnu aktivnost, odnosno, kontrolu procesa preko skupštinskih odbora ili pododbora”, saopšteno je iz UCG.

Tokom susreta bilo je osvrta i na opšte regionalne prilike s posebnom pažnjom na stanje u Crnoj Gori, odnosno, njen put prema članstvu u EU.

Poslanik Danilović je saopštio i stranački stav da su poglavlja 23 i 24 suštinski važna za slobodu i demokratiju u Crnoj Gori. Poseban osvrt je posvećen i činjenici da opozicija ima snagu 49% u crnogorskom Parlamentu, koja je neiskorišćena, te da UCG radi sve da dođe do zajedništva opozicije i njenog jedinstvenog stava i prema političkim faktorima međunarodne politike, što bi značajno promijenilo sliku o Crnoj Gori na važnim i odlučujućim adresama”, navode iz UCG.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve