Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Danilović saslušan zbog najave javnog okupljanja

"Nikoga nisam pozvao da mi se pridruži, ali s obzirom da je u tom trenutku šetnja gradom dozvoljena, da od onih koji eventualno budu šetali u istom pravcu kao i ja, držati propisanu distancu", kazao je Danilović u izjavi

Poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović saslušan je dana u centru bezbjednosti Podgorica zbog najave organizovanja javnog okupljanja, kako se navodi u pozivu za saslušanje, kada je to zabranjeno mjerama NKT i Vlade Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Danilović (Foto: rtcg.me)

Podsjetimo, Danilović je juče saopštio da će u nedjelju, od 20 časova, otpočeti sa protestnim šetnjama tišine.

Kako je saopšteno iz Ujedinjene Crne Gore, Danilović je kazao da protestuje što je dobio poziv kao organizator javnog okupljanja, jer nažalost nije organizator, a volio bi da su redovne prilike da to može biti.

“U video zapisu sam obavijestio javnost da ću sjutra veče šetati ulicama grada u kojem sam rođen u dozvoljeno vrijeme, da ću šetnju početi u 20 sati sa trotoara pored Hrama Hristovog Vaskrsenja i nakon šezdeset minuta otprilike završiti u blizini istog mjesta. Jasno sam kazao da koristim svoje pravo da šetam u vrijeme kada je to dopupšteno svakom građaninu, da ću poštovati pravila i svojom tišinom izraziti protest zbog neustavnih ograničenja ljudskih prava i sloboda građanima pojedincima od strane NKT i Vlade Crne Gore. Nikoga nisam pozvao da mi se pridruži, ali s obzirom da je u tom trenutku šetnja gradom dozvoljena, da od onih koji eventualno budu šetali u istom pravcu kao i ja, držati propisanu distancu”, kazao je Danilović u izjavi.

On je saopštio da već duže od 25 godina pripada jednoj školi parapatetičara što ga obavezuje da svaki dozvoljeni i slobodan trenutak iskoristi za fizički pokret i duhovno okrepljenje.

“Napominjem na kraju da bih s ponosom organizovao veliku protestnu šetnju, pa i protestni skup zbog kršenja ustavnih i zakonskih normi od strane Vlade, ali da nažalost zbog ograničenja mjera, odnosno do njihovog prestanka to ne mogu učiniti”, kazao je Danilović.

Napomenuo je da ne može znati koliko će ljudi šetati u tišini sjutra veče od 20 sati i ćuteći dijeliti njegovu zabrinutost.

“Ja ću da šetam, jer na to imam pravo po zakonu, a ostali građani kako god hoće”, zaključio je Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve