Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Danilović: Sad slijedi vađenje iz gliba ili glibanje do kraja

Ukoliko, neko u narednih mjesec ili dva ruši Vladu mijenjajući je manjinskom, poručuje Danilović, ''onda to radi plašeći se da sistem ne profunkcioniše i da im neko drugi ne uzme “glasove''

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović osvrnuo se na jučerašnje izjave potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića. On je poručio da nakon svega izrečenog “sada slijedi “vađenje” iz gliba ili glibanje do kraja”.

“Vjerovatno poneko očekuje da komentarišem nastup potpredsjednika Vlade, sinoć na TV Vijesti? Pa, ovako: mnogo galame oko jasnih stvari. Vjerujem da se slažete, nakon Dritanovog izričitog stava o mogućnostima raspleta; ova vlada da nastavi, novi izbori ili manjinska vlada, da je trenutak da se izjasne drugi. Dakle, šta misle potpisnici Memoranduma o ovome”, saopštio je Danilović.

Pravo pitanje je to, kaže lider UCG, “a ne da Dritan pojasni”.

“Meni je, recimo, sve jasno. Ubijeđen sam da je URA nadigrala ostale u ovoj slagalici. Sad slijedi “vađenje” iz gliba ili glibanje do kraja. “DF i DPS ne mogu u Vladu”! DF se odmah oglasio i tražio da im URA vrati što su im pozajmili”, ocijenio je Danilović.

Očekuje stav SNP, kaže, “i nakon toga nema više tajni”.

“Šta je moj prijedlog? Vrlo jednostavno. Narednih šest mjeseci pratimo realizaciju programa Evropa sad. Za to vrijeme se spremimo i pobijedimo DPS u najvećim gradovima na lokalnim izborima. Nakon toga više nema opasnosti od povratka Đukanovićevih jurišnika na vlast. Što se nas tiče izbori potom mogu kad god hoće, tu smo da se dogovorimo”, istakao je Danilović.

Ukoliko, neko u narednih mjesec ili dva ruši Vladu mijenjajući je manjinskom, poručuje Danilović, “onda to radi plašeći se da sistem ne profunkcioniše i da im neko drugi ne uzme “glasove””.

“Bila bi to i direktna politička infuzija DPS-u. Na taj scenario ne pristajemo nipošto – bićemo s narodom pa šta Bog da. Mi smo spremni za samostalne nastupe na lokalnom nivou. Ako smo mi, valjda su i “veliki igrači”? Dakle, da se izađe iz “sitnih crijeva” politike i da kažemo ko je za šta? Sve ostalo je “glibanje” u kojemu nema mjesta poštenom svijetu”, zaključio je Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Danka
31.12.2021-16:48 16:48

Ove nesrece cetnickog setaca pobuca je 12 opanaka setajuci 6 mjeeci za tudjeg popa gori je od KOLICA koji je posa iz BIJELOG POLJA da se klanja za Amfilohija ispred Crkve- njega je trebalo odma uhapsit!!

RIR
31.12.2021-19:40 19:40

Vazda ste bili glibavi i politički omrčeni –četnički –tako da vam izgleda odgovara glib do kraja , jer vise nikad necete imati prilike kao sad nikad i nikad…

Nikola
31.12.2021-23:13 23:13

Sinji kukavce, cujes li ti svoje laprdanje? Neka sto se oni valjaju u glibu, no sto se ti vazda valjas u g…a pa te eto srecnog i zadovoljnog. MRS!

Lada
01.01.2022-09:20 09:20

Danilovucu, nestani zajedno s Bratickom.