Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Danilović: Recite glasno ono što svi znamo

Danilović je ocijenio da, u politici riječ često važi kraće od čistih čarapa, ali to ne znači da su svi isti, niti da je čarapa na glavi ili na nozi ista stvar

Zar samo prije nekoliko dana predsjednik URA Dritan Abazović nije izjavio da ovakav, nepromijenjeni DPS ne može biti partner, a juče, za eventualnu manjinsku vladu nepovlačenje Đukanovića nije prepreka – valjalo bi ali nije uslov, saopštio je lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

Danilović je ocijenio da, u politici riječ često važi kraće od čistih čarapa, ali to ne znači da su svi isti, niti da je čarapa na glavi ili na nozi ista stvar.

“Meni je, doduše, svejedno je li Đukanović u fazi povlačenja ili nije. Da. Bilo bi zaista dobro po demokratske procese i po DPS da se njihov šef povuče iz politike i dokaže potom pred sudovima sve ono što stoji po ladicama Tužilaštva, a znamo zašto stoji”, naveo je Danilović.

On je naveo kako bi bilo dobro, za neko buduće vrijeme, za neki tranzicioni period DPS politike koji bi uslijedio nakon 2024. godine., i dodao, “ali da ih požurujem da to rade ne pada mi na pamet – kako im volja”.

“Pitam javno, kako to danas, samo godinu i po nakon izbora iz 2020. njegovo nepovlačenje nije problem za konstituisanje “manjinske vlade”, kazao je lider Ujedinjene Crne Gore.

Daniloić je upitao, da li takve izjave znače da smo bili u pravu kada smo potpisivanje Memoranduma ocijenili kao dimnu zavjesu iza koje se pakuje manjinska vlada?

“Očigledno da. Imam dobro pamćenje, a tu su i mediji: kada nas je 38 bilo za rekonstrukciju nedostajala su nam tri glasa, i to Urina da se dogovorimo. Oni bili za to da sve ostane po starom”.

Problem koji, kako ističe, Abazović, nikada ranije nije primijetio može biti riješen i manjinskom vladom, i dodao, “Koji problem? Ključni projekat Vlade “Evropa sad” prva je pozdravila URA i stala iza njega! Koji, dakle, mi problem imamo trenutno”?

“Rekonstrukcija ne može – protivila se URA, a svoju saglasnost je potom povukao i DF”, kazao je Danilović.

Izbor nove Vlade u okviru postojeće većine – protivila se URA, a i još neki od nas nismo bili oduševljeni.

Ipak, ističe, postoji problem, koji mora da se riješi, a jedan od načina je manjinska vlada?

“Reklo bi se da kolega Abazović očekuje podršku od DF da se ova Vlada sruši, jer je DF-u odavno neprihvatljiva, ali, istovremeno očekuju, i da DF-a nema u toj novoj vladi? Nešto nisam siguran da DF to očekuje? Dakle, za DF je predviđeno da može podržati manjinsku Vladu i potom da nestane”, istakao je on.

DPS međutim, smatra Danilović, ima debeo razlog da u svemu učestvuje – srušio bi Vladu postojeće većine i dobio potom mogućnost da drži na uzici novu, manjinsku vladu.

“Bravo! Genijalno! To je tako jasno da se čovjek naježi od muke! Zašto bismo, međutim, mi koji nismo potpisnici Memoranduma; DF, Demokrate, UCG Prava i Radnička učestvovali u vlastitom ubistvu ili, zašto bismo se iživljavali nad sobom? Odgovor je prilično jasan: zato što je to dobro za “procese”? Koje procese? Mogu li konačno da saznam kako se zove taj “procesor” koji traži od nas radi opšteg dobra da se spasi Đukanovićev DPS i to tako da se kroz manjinsku podršku vrati na vlast”, poručio je Danilović.

A zatim dodao, “ima li toliko halapljivih i nezajažljivih u ovoj žalosnoj većini da se to uradi? Da se dakle završi prljavi i suicidni posao, da se ustoliči navodno manjinska vlada sa DPS podrškom i da se onda Đukanoviću daju krila bez kojih je odavno ostao”.

“Kada bi se ta petparačja, a navodno inteligentna politika sprovela u djelo ostaje samo da se sačeka Đukanovićevo ujahivanje na zekenku u parlament i srdačan bratski pozdrav: Bravo kreteni”, zaključio je Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Libero7
12.01.2022-14:40 14:40

Ti si vise za subaru sa kokardom

Crnogorka
12.01.2022-15:38 15:38

Nocni Glibavi setac nosi na glavu glibave carape naslikane cetnickom kokardom !!Glavu veliku ka bukva a u njoj nista osim nacionalizma!

mutivoda
12.01.2022-16:50 16:50

Evo i mi tebe javno kazemo povucite se i svi vi lidercici pa ce i Milo…. a ako vi necete da se povucete ni mi iz DPSa ne damo Milu da se povuce i to sve dok vi drob ne prsne- razumes mutivoda partije sa 11 glasova( imas li vise od 11 glasova mozga ti tvoga?)