Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Danilović: Prestanimo sa lakrdijanjem, manimo se sudaranja na brvnu i vickaste politike

Realnost je da smo se posvađali tokom formiranja vlasti i da to danas ide teško. Ozbiljni političari ne gube vrijeme žaleći za propuštenim šansama, ne zlopamte, ne spremaju zasjede iz osvete. Nažalost, mi sve to činimo, rekao je Danilović

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović pozvao je Vladu i premijera Zdravka Krivokapića da uvaže parlamentarnu većinu, da se dogovore i vode Crnu Goru, kako kaže, bolje od dosadašnjeg jer oni sami to ne mogu.

“Bilo bi lijepo da može da se počne iznova, da se probudimo i shvatimo da je sve ovo ružan san i da je danas tek 31. avgust. Ipak, ništa od toga. Realnost je da smo se posvađali tokom formiranja vlasti i da to danas ide teško. Ozbiljni političari ne gube vrijeme žaleći za propuštenim šansama, ne zlopamte, ne spremaju zasjede iz osvete. Nažalost, mi sve to činimo”, rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima, ovo je posljednji trenutak da se političari saberu i otkoče procese.

“Govorim to iz ogromnog iskustva koje imam. Ove jalovo i bezidejno “zezanje” sa sobom i drugima platiće narod koji je jedva prodisao, ako je uopšte uhvatio vazduh. A, kada građani shvate da ispaštaju ovo lakrdijanje nekima će nam biti tijesno u Crnoj Gori”, kazao je predsjednik UCG.

On je javno pozvao da se svi manu ružnog političkog folklora, nadgornjavanja, sudaranja na brvnu, vickaste politike i potcjenjivanja zdrave pameti.

“Pozivam kolege iz naše većine da se međusobno ne istrebljujemo, da ne ratujemo sa svojim i cijelim svijetom, da dodamo Vladi snagu koja joj nedostaje, da shvatimo da su ovakve prilike rijetke, da se ništa od prije ne broji i da će se tek sada vidjeti ko smo i koliko vrijedimo. Nikada se neće desiti, pa da izlazimo na izbore pet puta godišnje, da pobijedi samo naša politika i naš svijet – uvijek ćemo morati da se dogovaramo sa onima koji su različiti od nas. Prestanimo sa lakrdijanjem i predstavama za medije. Ovo nije partija karata nego goli život. Ako ne umijemo da se dogovorimo kao pobjednici pomiriće nas strašan poraz a onda će biti kasno za “ko je kriv”, zaključuje Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivana
13.04.2021-15:54 15:54

Koliko si zgloban i podmukli cetnik ni setnja ne pomaze lijecenje od nacionalizma ! Jedino resenje posjeta psiholog da bi ti moga pomoc da se izlijecis od tog cetnickog nacijonalizma kojeg si duboko zagrizao !