Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Danilović: Podržimo vladu snažno i kontrolišimo je snažnije kroz parlament

Kroz parlament i kasnije kroz dubinu izvršne vlasti naše stranke treba da učvrste međusobne odnose i razvlaste DPS. To je naš istorijski zadatak i od njega nema važnijeg posla", poručuje Danilović.

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da očekuje da će četrdeset jedan poslanik većine ispuniti svoju obavezu i glasati za Vladu na sjednici Skupštine 2. decembra.

Danilović

“S pravom su mnogi politički subjekti protestovali zbog stava mandatara da niko sa izbornih lista tri pobjedničke koalicije ne može biti u Vladi jer se radi o sasvim neobičnom potezu. Ipak, taj princip je nekako dogovoren ili nametnut, sada je svejedno, i nema se kud nazad. Vladu moramo izabrati i podržati punom snagom. Uspjeh naših koalicija i pojedinačno bilo koje Stranke neće biti veći ako Vlada bude slaba i nesnalažljiva.

Kroz parlament i kasnije kroz dubinu izvršne vlasti naše stranke treba da učvrste međusobne odnose i razvlaste DPS. To je naš istorijski zadatak i od njega nema važnijeg posla”, poručuje Danilović.

Političari, kako navodi, treba da se čuvaju izgovorenog jer su riječi i naša oruđa i oružja.

“Mogli bismo i mi dokazivati i dokazati da izabrani koncept eksperata nije adekvatan trenutku, nije provjeren do kraja i nije najbolje rješenje ali se postavlja pitanje svrsishodnosti. Iskreno, da je UCG govorila kako je mandatar DPS-ov čovjek i kako nova vlada treba da zaštiti staru, ne bismo glasali za takav kabinet kada bi nas javno razapeli. Nismo, međutim, govorili jer ne mislimo da je tako koliko god nam se ne dopadalo to što smo vidjeli. Prerano je počelo pregrupisavanje u okviru naše koalicije ZBCG i obraćanje nekim imaginarnim biračima. I mandatar se prerano udaljio od svoje koalicije ali povici o izdaji i podvali nisu razumni. Tek ćemo svi pokazati i ko smo i koliko vrijedimo. Ministre i predsjednika vlade ćemo vidjeti na djelu, a naša snaga će se ogledati u posvećenosti promjenama i otvaranju drugačijih političkih puteva. I treba, vjerovatno, da se pregrupišemo za sljedeće izbore ali tek kada se bude vidjelo ko šta radi i ko bi šta radio”, kaže Danilović.

Dodaje da uvijek postoji opasnost da nova vlada prebrzo izgubi povjerenje većine u Skupštini.

“Podsjećam, ipak, da rušenjem svoje vlade ne ulazite u red onih koji će izvjesno biti nagrađeni, naročito ne kada se radi o ovakvim, teško i mučno dočekanih promjena. Iako je apsurdno, moramo biti svjesni da bi pad nove vlade bio doživljen kao pad naših politika. Mnogo bi se više tom činjenicom okoristio DPS nego neka od stranaka pobjednica. Ko to ne vidi ne može se reći da vidi daleko.

UCG govori još iz predizbornog vremena da nećemo odmah dobiti najbolju vladu. Dobićemo moguću, sastavljenu od mnoštva razlika i različitih politika. Ipak, neka bude demokratska i učinićemo veliki korak naprijed. Nema povratka na staro, to mora da zna i DPS. Neka se ne nadaju lovu u mutnom. Izgubili su i njihova politika je poražena. Razbistriće se prilike koliko je god teško. Dakle, DPS se sam i svojim pregnućem neće vratiti. Jedino ga mi i neka pogubno-budalasta politika možemo vratiti. Učinimo sve da ne bude do nas. Podržimo vladu snažno i kontrolišimo je snažnije kroz parlament. Biće prilika za drugačija politička pakovanja, sad je vrijeme za raspakivanje”, zaključio je Danilović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve