Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Danilović: Podržavamo rekonstrukciju Vlade

''Podržavamo rekonstrukciju Vlade u onim resorima koji su pali na ispitu''

Dobro je da ćemo sjutra ponovo imati sastanak predstavnika parlamentarne većine i nadamo se konkretnim rezultatima. Nije vrijeme za susretanje reda radi jer je politička situacija neizdrživa – ocijenio je Goran Danilović.

”Zato će UCG biti vrlo konkretna:

Podržavamo rekonstrukciju Vlade u onim resorima koji su pali na ispitu.

Na ta mjesta treba postaviti najstručnije predstavnike političkih subjekata koji čine većinu i potom obezbijediti stabilno funkcionisanje izvršne vlasti.

Očekujemo da probleme vide i da žele da ih riješe sve tri pobjedničke koalicije, ali i predsjednik Vlade”, poručio je Danilović.

Kako je dodao, Vlada nije paralelni i autonomni subjekt nezavisan od htijenja i volje četrdeset jednog poslanika koji je izabrao, nego izraz volje te većine čiju politiku je dužna da sprovodi.

”Ako se dogovorimo realizacija mora uslijediti u najkraćem roku.

Alternativa dogovoru je da svi nastave da vuku na svoju stranu čime bi se nanijela nemjerljiva šteta građanima koji su na ivici strpljenja.

Ukoliko su svi subjekti pobjedničke većine spremni da idu i korak dalje – da biramo i novu Vladu u ovom trenutku, UCG to prihvata ali uz prethodni detaljni dogovor četrdeset jednog poslanika većine, kako ne bi bilo svađe i praznog hoda koji bi pomogao DPS-u”, istakao je Danilović.

Kako dalje navodi, za UCG je neprihvatljivo da ruše Vladu sa podrškom DPS-a ali je i neprihvatljivo da premijer to zloupotrebljava i ne zarezuje parlamentarnu većinu, odnosno, da ikada više posegne za promjenama u kabinetu, odnosno usvoji strateške odluke uz pomoć samo nekoliko poslanika većine i Đukanovićeve partije.

”Sve to moramo staviti na papir i potpisati.

Taj Sporazum bi bio obavezujući dokument za većinu i rekonstruisanu Vladu.

Njegovo eventualno kršenje bi potom dovelo i do pada Vlade i novih izbora.

S onima koji se ne bi prdržavali potpisanog UCG više ne bi gradila nikakvu predizbornu ili postizbornu koaliciju”, zaključio je Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JajeKokino
05.07.2021-16:51 16:51

Kumim te bogom mici nam se vise dosadio si i ulizama a kamoli tvojoj propaloj politici u Fabriku celuloze u Berane mjesto bi vam bilo!

Evidence
06.07.2021-12:04 12:04

Čujete li ovoga, kao da se, stvarno išta pita. Kako je smiješno kad tip nije u stanju da ukapira da je njegovo vrijeme prošlo, ako ga je ikad i bilo.