Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Danilović pisao ambasadorima: Brković je pritvoren iz političkog revanšizma

Danilović tvrdi takođe da je Brković u pritvoru “i iz osvete onih koji snagom državnog aparata i državne sile progone svakoga ko se drzne da javno pokaže nedostatak straha”

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović uputio je pismo ambasadorima Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije Aivu Oravu, Džudi Rajzing Rajnke i Alison Kemp, u kom tvrdi da je Milivoje Brković, koji je u pritvoru zbog širenja lažne vijesti o koronavirusu “otjeran je u zatvor bez dokazane krivice i pritvoren iz političkog revanšizma.

Danilović tvrdi takođe da je Brković u pritvoru “i iz osvete onih koji snagom državnog aparata i državne sile progone svakoga ko se drzne da javno pokaže nedostatak straha”.

“Da cijeli slučaj bude jadniji Brković je pritvoren na trideset dana zbog navodnog širenja lažnih vijesti u vezi oboljelih od Korana virusa u Crnoj Gori. Za sada je on jedini čovjek koji je tim povodom strpan u zatvor. Stotine statusa na društvenim mrežama sličnog sadržaja, samo kod nas, nije zavrijedjelo da ljudi budu makar saslušani, kamo li pozvani na odgovornost”, navodi Danilović.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori jedan obični čovjek, zabrinut za zdravlje najbližih je u zatvoru, i to u najgorem slučaju zbog neopreznosti.

“Kod nas se zabrinutost, sumnja i prenošenje onoga što svi govore i pišu kažnjava drakonski i osvetnički. Jedan mladi čovjek, cijela jedna sloboda, pravo i pravda su na robiji. Vjerujem da i vi znate kako je u slobodi jednoga sloboda svih”, dodaje Danilović.

Od ambasadora, kako kaže, očekuje pomognu Brkoviću.

“Čovjeku, nezaposlenom, obespravljenom i utamničenom, koji je rođen u isto vrijeme kada i ova vlast, da pomognete pravdi i tako svakome od nas koji traže samo da zakon važi jednako za sve. Taj čovjek je važniji od svega svojim najbližima, važan je svojim prijateljima, važan je Crnoj Gori jer se na njegovom slučaju neskriveno ogleda sistem vrijednosti koji bi naša država morala dijeliti sa vašim državama. Ili ćemo mi početi da ličimo na vas ili ćete vi na nas, a ni jedna sličnost neće biti slučajna – na vama je izbor. Vi ste nam najbolji svjedoci da je tolerisanje terora, koji su sprovodili, u početku, pojedinci i manje grupe, dovelo do opšte pošasti terorizma – naš svijet je danas zavičaj terorista. I od takvog pandemijskog nasilja širom svijeta opasniji su samo nasilje i terorizam države, ove ili one, nasilje u ime naroda, u ime zakona i prava. To je tiranija, majka pokroviteljka terorizma”, poručuje Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve