Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Danilović: “Kao većina ponašamo se nedopustivo nonšalantno”

Ujedinjena Crna Gora sada već sa zabrinutošću prati zakazivanje i potom pomjerenja sjednice Skupštine za 2. decembar kada će se birati novi sastav Vlade, saopštio je večeras lider UCG Goran Danilović

Ujedinjena Crna Gora sada već sa zabrinutošću prati zakazivanje i potom pomjerenja sjednice Skupštine za 2. decembar kada će se birati novi sastav Vlade, saopštio je večeras lider UCG Goran Danilović.

Danilović

“Nonšalatnost s kojom nastupamo kao izborna politička većina je nedopustiva. Činimo sve da ćutanjem i smirivanjem strasti pomognemo da u što kraćem vremenu dobijemo Vladu i umjesto toga imamo prolongiranje datuma za daleki 2. decembar”, rekao je Danilović.

Kako je kazao, u ovakvoj epidemiološkoj situaciji za koju niko ne zna u šta se može pretvoriti do početka decembra, odlagati sjednicu iz trivijalnog razloga nama je nedopustivo.

“Svima nama svaki dan je dramatično važan. Kao Stranka nemamo nikakav poseban razlog, izuzev političke odgovornosti, da insistiramo na najhitnijem izboru jer među predloženim članovima vlade nema ni naših kadrova, ni simpatizera. Ipak, nedopustivo je da usporavamo umjesto da ubrzavamo. Ako postoji saglasnost među svim članovima kolegijuma Skupštine sjednica je mogla da se sazive u roku kraćem od sedam dana”, istakao je Danilović.

Iz UCG su pozvali kolege iz pobjedničkih koalicija da razmisle kuda ovo vodi.

“Sada je već izvjesno da ćemo u novu godinu ući sa netaknutim DPS predlogom Budžeta za naradnu godinu. Jasno je da će na mnogim, pa i ključnim pozicijama kadrovi DPS-a ostati i do proljeća. I ono što je najgore; sada je izvjesno da će odlazeća Vlada, iako u tehničkom mandatu, nastaviti sa pražnjenjem državne kase i namještanjem po “dubini i širini”svojih kadrova”, navodi se u saopštenju.

Danilovič je rekao da su svi obećali brzo firmiranje Vlade a umjesto toga priređuju veliko i neprijatno iznenađenje.

“Ne razumijemo, ne shvatamo i ne prihvatamo ovakve relacije u našoj pobjedničkoj većini. Ne želimo ni da slutimo kakvi bi nas epidemiološki problemi mogli zadesiti kroz još dvadeset dana i kakve bi zdravstvene i ekonomske posledice mogle uslijediti zbog neaktivnosti odlazeće vlasti.

Kao pobjednici moramo zaključiti da mi nemamo ni jedan trenutak više za bagatelisanje. Sve možemo nadoknaditi ali vrijeme kojega nemamo ne možemo nikako”, zaključuje Danilović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve