Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Danilović: Glasaćemo za budžet, šest mjeseci Vlade, a svi rade ono za šta nismo birani

Danilović je ubijeđen da je bila obaveza premijera da se pojavi na sastanku sa svim predstavnicima parlamentarne većine i da razjasne pojedinosti

Što se tiče Ujedinjene Crne Gore predlog Budžeta za ovu godinu mogu već sjutra staviti na izjašnjavanje – glasaćemo za, kazao je predsjednik te partije Goran Danilović.

“Podržaćemo ga ne zato što je najbolji i što smo uvaženi tokom njegovog koncipiranja, nego zato što se nećemo pregoniti sa Vladom i pojedinim ministrima preko leđa korisnika budžeta. Imamo tu obavezu prema zdravstvu, prosvjeti i poniženoj policiji”, kazao je Danilović.

Ubijeđen je da je bila obaveza premijera da se pojavi na sastanku sa svim predstavnicima parlamentarne većine i da razjasne pojedinosti.

“To se, međutim nije dogodilo – bilo je, valjda, prečih stvari. Naša je obaveza da kritikujemo Vladu, da pohvalimo svaki potez koji hvalu zaslužuje, ali nikada nećemo služiti ni njoj, ni ostatku parlamentarne većine”, ističe Danilović.

Poziva i druge da podrže prijedlog Budžeta, a potom sjednu i dogovore se uz potpise o tome kako dalje.

“Nažalost, i šest mjeseci nakon konstituisanja Vlade, svi rade ono za šta nismo birani. Nadam se da ćemo konačno shvatiti da Crkva ima svoje domaćine i mudre glave, da su nekako upravljali povjerenim i bez nas, da umiju da biraju i izaberu i bez naše pomoći, odnosno, uprkos njoj, a da je naš zadatak nešto drugo. Usvojimo budžet i dogovorimo se kako dalje. To je naša jedina obaveza kojoj moramo biti dorasli ili da se razilazimo”, poručuje Goran Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve