Predsjednik države i DPS-a vidi u litijskim šetnjama političke proteste, obučene u crkveno ruho. Predsjednik kaže da Vlada neće povući zakon, jer ispravlja istorijsku nepravdu učinjenu u katastru od 1986 – 2000 godine? Tada je Crkva, valjda, otimala državnu imovinu, a on je bivao neznaveni premijer? Toliko neistina u jednom intervjuu nije skorije viđeno u Crnoj Gori, ocjenjuje poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, reagujući na intervju predsjednika Mila Đukanovića.

Goran Danilović

“Crkvena imovina je navodno bila državna, pa je onda upisana na Crkvu, a Đukanović koji je trideset godina na vlasti nije to primjećivao – bavio se tada drugim stvarima: ekonomijom, ratom za mir, kuraženjem dobrovoljaca i rezervista na ratištima, duvanom, gliserima, progonima, karavanima robe i roblja? Tako bestidno pranje biografije i glumljenje principijelnog Crnogorca nije viđeno do sada ni crnogorskim ni srpskim očima”, ističe Danilović.

Kako je dodao, ako je istina da su u pitanju politički protesti, onda nije bilo masovnijih u istoriji Crne Gore i on i Vlada treba da podnesu ostavke.

“Ako opstane ovaj sramni Zakon o otimanju tuđe imovine, predložićemo da se primijeni i na privatnu, na imovinu Predsjednika Crne Gore i njegove šire porodice, na imovinu kumova i prijatelja! I nećemo se zalijetati na 1918. godinu, nego tražiti da dokaže vlasništvo nad objektima, firmama, imanjima, privrednim društvima i to samo dan prije 1989. godine”, napominje Danilović.

Magla koju predsjednik Crne Gire sije u posljednjem intervjuu, kaže on, teža je od ovog narastajućeg zagađenja vazduha.
“Poruke sile i odlučnosti države koje naviru iz intervjua samo su žalosne prijetnje davno unesrećenom narodu. Obećavamo predsjedniku DPS-a da ćemo jednom, potraje li ova pravna sramota od Zakona, one čuvene prelazne i završne odredbe primijeniti na njegovom slučaju. Sve što je Predsjednik imao od 1918 – 1989 neka mu je srećno, a sve ostalo u narodnu kasu – biće to bogato vraćanje otetog za državu i državni budžet”, poručio je poslanik Goran Danilović.

Komentari

avatar