Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Manje akcize na gorivo do kraja avgusta; Majbah ostaje državi, samo stranci mogu u njega

Vlada je usvojila i inforamciju o nadoknadi sredstava opštinama po osnovu smanjenja prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda za april i maj 2022. godine iz sredstava Tekuće budžetske rezerve

Vlada je danas, na predlog Ministarstva finansija produžila odluke o umanjenju iznosa akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja na pedeset odsto. Odluka je donesena bez rasprave i važiće do 30. avgusta. Takođe, odlučeno je da automobil majbah bude korišten za prevoz stranih državnika koji borave u posjeti Crnoj Gori. Tokom rasprave o ovoj temi ministar finansija Aleksandar Damjanović je hronološki naveo što se sve događalo u prethodnom periodu oko pokušaja prodaje i optužio funkcionere bivše Vlade za populizam i nestučnost zbog čega je znatno umanjena vrijednost automobila.

Gorivo

Podsjetimo odluka o smanjenju akciza na naftne derivate važila je do 5. jula.

Vlada je usvojila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platnom prometu.

“Nema novih nameta za građane, vrši se legalizacija platnog prometa”, istakao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Vlada je danas usvojila i Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO savezu.

Državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Aleksandar Mašković najavio je da će 14. jula u Crnoj Gori biti održan sastanak Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje.

On je napomenuo da je to prvi put da se ovaj sastanak održava u Crnoj Gori.

“Sastankom će predsjedavati Dritan Abazović i Žozef Borelj”, najavio je Mašković.

Abazović je apelovao da u što kraćem roku budu izabrani kandidati za četiri člana Sudskog savjeta.

Vlada je usvojila i inforamciju o nadoknadi sredstava opštinama po osnovu smanjenja prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda za april i maj 2022. godine iz sredstava Tekuće budžetske rezerve.

Majbah

Vlada je na sjednici uvažila prijedlog Ministarstva finansija da se vozilo Mercedes – Majbah do daljnjeg ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova na korišenje i to isključivo za prevoz stranih štićenih ličnosti.

“Vozilo je procijenjeno na preko 456.000 eura. Već godinu sjedi neiskorišćeno. Značajno je izgubilo na vrijednosti. Ako bi ovakvi zaključci ostali na snazi, za godinu-dvije bi ga mogli polako otpisivati u staro govožđe i prodavati”, istakao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

“Kako je dodao, ovaj a i drugi Majbah se neće koristiti za prevoz bilo koga u Crnoj Gori.

“Da pošaljemo poruku da takav luksuz nama nije neophodan”, kazao je Damjanović.

Abazović je kazao da su ta dva vozila kupljena za ukupno 1,2 miliona eura, “a za taj novac se moglo kupiti 20 vrhunskih automobila”.

“Molim vas i da budete što racionalniji u korišćenju službenih automobila. Zamolite svoje službenike da posle radnog vremena ne koriste službena vozila. Ne želim da dođemo u situaciju da vidimo da se sa službenim vozilima ide po plažama. Osim onih kojima je to potrebno za proces rada, poput inspekcija i policije. Ostalo, prijavite slobodno kabinetu premijera. Bićemo vrlo restriktivni i preduzimaćemo mjere”, rekao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve