Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Danas premijerski sat: Marković odgovara na pitanja poslanika

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić se u svom pitanju dotakao broda “Jadran” Mornarice Crne Gore, na kome je nedavno pronađeno više od 50 kilograma kokaina

Premijer Duško Marković danas će u Skupštini Crne Gore odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

“Šta je Vlada uradila na unapređenju kvaliteta života i poštovanja prava radnika u dosadašnjem dijelu mandata”,  pitaće premijera Luiđ Škrelja iz Demokratske partije socijalista.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić se u svom pitanju dotakao broda “Jadran” Mornarice Crne Gore, na kome je nedavno pronađeno više od 50 kilograma kokaina.

“Imate li saznanja da se radi o ozbiljnom kriminalnom klanu koji ima podršku u dijelu vlasti, ili će opet sva krivica da se svali na vodnika”, navodi se u pitanju Andrije Mandića.

Predsjednik kluba nezavisnih poslanika Aleksandar Damjanović pitaće premijera šta Vlada namjerava da preduzme u vezi sa enormnim troškovima državnog budžeta, kao i oko posledica pravosnažnih sudskih presuda na osnovu kojih se isplaćuju odštete sve većem broj lica protiv kojih su podignute optužnice, a čija krivica nije dokazana.

“Da li će se preduzeti političke, odnosno pravne odgovornosti u tužilaštvu i pravosuđu zbog milionskih šteta po budžet države”, interesuje Damjanovića.

Poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića interesuje hoće li Vlada odustati od povećanja cijene struje koje je najavljeno za 1. maj.

“Kada uzmemo u obzir da je protekle godine državna kompanija EPCG ostvarila preko 44 miliona eura profita, a država je vlasnik 80 odsto akcija, odluka o povećanju električne energije za šest odsto je suštinski odluka Vlade kao većinskog vlasnika i od nje Vlada može odustati ukoliko želi poboljšanje standarda građana”, istakao je Konjević.

Predsjednik kluba Socijaldemokrata i Liberalne partije Boris Mugoša pitaće Markovića koje mjere preduzima Vlada u cilju smanjenja visokog spoljnotrgovinskog deficita, odnosno podizanja konkuretnosti i povećanja izvoznog kapaciteta crnogorske privrede.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve