Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Danas osmi kongres DPS

Najjača politička stranka u Crnoj Gori Demokratska partija socijalista održava danas osmi Kongres, na kome će se birati rukovodstvo partije i usvojiti novi Program rada. Pored toga Kongres će izabrati Glavni odbor od 146 člana, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor

Najjača politička stranka u Crnoj Gori Demokratska partija socijalista održava danas osmi Kongres, na kome će se birati rukovodstvo partije i usvojiti novi Program rada. Pored toga Kongres će izabrati Glavni odbor od 146 člana, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor.

Kandidat za predsjednika partije je njen dugogodišnji lider i predsjednik države Milo Đukanović, a za njegovog zamjenika dosadašnji drugi čovjek DPS-a i premijer Duško Marković.

Iz DPS-a su najavili da će svečanom dijelu kongresa prisustvovati oko 3000 osoba, članovi partije iz čitave Crne Gore, kao i gosti iz zemlje i inostranstva.

“Skupu će prisustvovati predstavnici diplomatskog kora, kao i veliki broj domaćih i međunarodnih delegacija iz političkih partija i organizacija. Osmi kongres je najveći partijski skup ovog formata u istoriji naše partije. Pored predstavnika diplomatskog kora, gostiju i naših članova, koji će prisustvovati svečanom dijelu, u radnom dijelu Kongresa učestvovaće 598 delegata koji će birati predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a”, saopšteno je  ove partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve