Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Danas i lokalni izbori u pet opština: U Budvi evidentirane grube nepravilnosti

Na izbornim mjestima, između ostalog, ne smije se nalaziti propagandni materijal niti birači mogu glasati obučeni u reklamne majice bilo koje partije

U Crnoj Gori danas se pored parlamentarnih, održavaju i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju. U Budvi su evidentirane grube nepravilnosti prilikom glasanja, neki birači su došli da glasaju u propagandnim majicama.

Foto: CdM

Državna izborna komisija jasno je propisala pravila glasanja. Na izbornim mjestima, između ostalog, ne smije se nalaziti propagandni materijal niti birači mogu glasati obučeni u reklamne majice bilo koje partije.

Međutim, nekoliko birača u Budvi danas je to prekršilo.

Kako se na fotografijama može vidjeti, jedan birač na glasanje je došao u majici koja ima natpis “Ne damo svetinje”.

Foto: CdM

Takođe, jedan od birača obukao je majicu sa natpisom “Glasaj protiv Mila”, što svakako nije dozvoljeno na biračkom mjestu.

U Budvi je 10 sati glasalo 20 odsto birača.

Budvani na 27 biračkih mjesta, glasaju za novi sastav lokalnog parlamenta. Glasačko pravo na parlamentarnim izborima ima 18.062 birača, na lokalnim 17.916 građana.

U Gusinju glasanje protiče mirno a pravo glasa na lokalnim izborima ima 4.595 građana, a na parlamentarnim 4.607.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Petar Abramović za Radio Kotor je rekao da u Kotoru nema nepravinosti, te da izbori protiču u najboljem redu. Pravo glasa na parlamentarnim izborima ima 18.478 stanovnika dok je na lokalnim biračko pravo ima 18.400 građana.

Tivćani na ukupno 19 biračkih mjesta, glasaju za novi sastav svog opštinskog parlamenta. Pravo glasa na lokalnim izborima u Tivtu ima 11.745 građana.Lokalni izbori u Tivtu trebalo je da se prvobitno održe 5.aprila, ali su odloženi zbog epidemije koronavirusa. Novi saziv lokalnog parlamenta u Tivtu kao i dosadašnji, imaće ukupno 32 odbornička mjesta.

Na lokalnim izborima do sada je glasalo 3.364 birača odnosno 28,64 odsto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve