Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Da li je to Crna Gora (opet) spasila obraz Srbiji?

Sa druge strane, ovo se može tumačiti i time da je Crna Gora još jednom spasila obraz Srbije koji bi, kako se ocjenjuje, bio i te kako ukaljan posjetom Lavrova imajući u vidu da je Srbija jedna od rijetkih zemalja koja prima u goste jednog zvaničnika Rusije, imajući u vidu očigledne ratne zločine Rusije u Ukrajini

Dolazak visokog gosta iz Moskve, šefa ruskog Ministarstva inostranih poslova Sergeja Lavrova je odgođen, jer su prelet njegovom avionu zabranile Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska.

Zato se srpski predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Prorežimski mediji ovu vijest tumače kao potvrdu najave predsjednika Vučiča od prije nekoliko dana kada je rekao da se posjeta Lavrova komplikuje te da je ishod neizvjestan dok se ona ne odigra.

„Moguće je da sve bude u redu, a moguće i da ne bude. Da li je zakazano sve, zakazano je sve. I kad će se sastati sa Selakovićem, gdje sam ja na večeri, gdje je poseta groblju“, kazao je Vučić.

Sa druge strane, ovo se može tumačiti i time da je Crna Gora još jednom spasila obraz Srbije koji bi, kako se ocjenjuje, bio i te kako ukaljan posjetom Lavrova imajući u vidu da je Srbija jedna od rijetkih zemalja koja prima u goste jednog zvaničnika Rusije, imajući u vidu očigledne ratne zločine Rusije u Ukrajini.

Zbog otkazivanja posjete Crnoj Gori su stigle prijetnje od direktora državne sevmirske agencije Roskosmos Dmitri Rogozina, a istim povodom reagovao je i sam Lavrov.

Izvori Danasa iz Crne Gore komentarišu da je “dobar potez tri zemlje da se zabrani prelet aviona zlikovcu Lavrovu”.

Kako je ranije najavljeno, šef ruskog ministarstva spoljnih poslova trebalo je da 6. i 7. juna posjeti Republiku Srbiju. Bili su planirani sastanci sa predsjednikom te zemlje, ministrom spoljnih poslova, predsjednikom Narodne skupštine i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
06.06.2022-13:47 13:47

Kada Vuckova legendarna logistika ” Jucerasnja izjava Ane Brnabic da se on Vucko bavi tom logistikom kako ce Lavrov doci u srbistan ” propade u septicku jamu onda mu je sda dobar i Hrcenko. Polako al sigurno ce doci i vas srbakjski red da budete izolovani od EU i ostalih NATO clanica pa mozete slobodno da nastavite da lizete zadnjicu rujama do mile volje ali cete u buducnosti tanko kakiti………………

Ha20
06.06.2022-13:51 13:51

Spasiti obraz nekome ko ga nema je ” Mission Impossible ” To ne mogu ni najveci carobnjaci da izvedu.