Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

Damjanović: Vladu rekonstruisati, na horizontu ne vidim vanredne parlamentarne izbore

Saopštio je i da je uprkos tim okolnostima bez problema usvojen državni budžet i kupljene su akcije Luke Bar

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kaže da je pristalica ideje da se aktuelna Vlada rekonstruiše od stranaka pobjednica na izborima 2020. U intervjuu za agenciju Beta kazao je i da na horizontu ne vidi vanredne parlamentarne izbore.

Komentrarišući često pominjanje u javnosti mogućnosti izbora nove vlade, Damjanović je rekao da sadašnjoj vladi mandat ističe, prema redovnim izborima, u septembru 2024. godine i da sadašnja Vlada bez obzira na gubitak povjerenja u parlamentu, radi u punom kapacitetu, da sve ustavne obaveze redovno izvršava.

Saopštio je i da je uprkos tim okolnostima bez problema usvojen državni budžet i kupljene su akcije Luke Bar.

Damjanović je kazao i da Vlada radi u uslovima sukoba predsjednika države i parlamentarne većine u maksimalnim kapacitetima.

“Nisam protivnik, već pristalica ideje da se Vlada rekonstruiše od stranaka parlamentarne većine koja je pobijedila DPS u avgustu 2020”, kazao je Damjanović.

On je podsjetio i da postoje pregovori aktuelne većine, koji su počeli, potom su zaustavljeni, a sada se kako dodaje. javljaju nove incijative.

“Odrediće dosta toga i kontekst predsjedničkih izbora koji su 19. marta. Svakako ako bude elementarne volje, a ja se nadam da hoće, vjerovatno će doći do jačanja ove vlade ili rekonstrukcije i ja ne vidim na horizontu vanredne parlamentarne izbore. Pogotovo ih ne vidim nakon predsjedničkih izbora i očekujem da će Demokratska partija socijalista da izgubi i to uporište i da će se nastaviti put promjena koje su došle nakon 30 godina apsolutne vlasti DPS-a”, rekao je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bellarina
28.01.2023-11:28 11:28

Jesi depiliro taj žbun između obrva, a? Šojiću

Roksana
28.01.2023-12:13 12:13

Koja crna “rekonstrukcija” Vlade koja je zvanično oborena, koja formalno ne postoji?! Ima li pravnika i suda u ovoj zemlji, silom nas guraju u baruštinu zvanu Otvoreni Balkan, u koji NE ŽELIMO!

RIR
28.01.2023-14:43 14:43

…isti Premijer -“prilijepila “mu se fotelja za zadnjicu-ne da po svaku cijenu…po cijenu propasti koju odavno prave u CG…