Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Srpska pravoslavna crkva na Cetinju agituje za Demokrate

''Evidentno je da je ova vjerska zajednica više voli birački spisak od Svetog pisma i propagiranja religije što bi trebalo da bude njihova osnovna misija''

Srpska pravoslavna crkva je postala redovan učesnik svih izbornih procesa koji se dešavaju u Crnoj Gori. Ona je aktivan učesnik predizborne kampanje za lokalne izbore koji će se 5.septembra održati na Cetinju, kazao je Aleksandar Damjanović iz Crnogorsko kulturne mreže (CKM).

”Njihovo sveštenstvo i ljudii bliski njoj obilaze građane koji su njenji podržavaoci tražeći od njih da svoj glas na predstojećim izborima daju Demokratama. Srpska pravoslavna crkva na odborničkoj listi Demokrata pod rednim brojem dva ima svog kandidata za odbornika predśednika crkvene opštine Cetinje Rajka Radusinovića”, dodao je.

Kako je kazao, evidentno je da je ova vjerska zajednica više voli birački spisak od Svetog pisma i propagiranja religije što bi trebalo da bude njihova osnovna misija.

”Demokrate žele preko SPC da na Cetinju prigrabe glasove koje je na prethodnim parlamentarnim izborima osvoila koalicija Za budućnost Crne Gore i da to predstave kao rast povjerenja u njihovu izdajničku politiku”, navodi Damjanović.

”Pitanje je dana kada će Aleksa Bečić izdati SPC kao što je izdao i SNP partiju koja ga je iznjedrila i afirmisala prvo kao kurira Milana Kneževića zatim kao kandidata za gradonačelnika Podgorice. Ubrzo će Joanikije Mićović shvatiti da mu je podrška Demokratama isto što i ulaganje u poker aparat u krajnjem će sigurano biti gubitnik”, dodao je.

”Pozivam sveštenstvo SPC da očisti paučinu sa Jevanđelja i Svetog pisma i da se okrenu propagiranju religije a da politiku ostavi političarima”, zaključio je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
01.12.2021-10:44 10:44

Bitno je da Cetinjani znaju da URA i Demokrate nijesu crnogorske partije i da su izglasale sve što je od njih tražila crkva Srbije. Nadanm se da ni jedan jedini glas suverenista neće otići ovijema podržavaocima srpskog sveta, pa im eto glasovi onih koji misle da je nama bolje da se vrnemo pod upravom Srbije.