Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Smijenjen veliki neprijatelj Crnogorske crkve

Prema njegovim riječima Leposavić je od prvog dana od kada ga je Skupština imenovala počeo da radi protiv interesa CPC i protiv Crne Gore.

Razrjšenje ministra pravde ljudskih i manjinakih prava Vladimira Leposavića se ne može samo posmatrati kao smjena negatora genocida u Srebrenici već je možemo gledati kao smjenu velikog neprijatelja Crnogorske pravoslavne crkve, ocijenio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

Prema njegovim riječima Leposavić je od prvog dana od kada ga je Skupština imenovala počeo da radi protiv interesa CPC i protiv Crne Gore.

“On je pod dirigentskom palicom Velibora Dzomića pripremio izmjene i dopunu Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se od građana naše države oteo imovina i ustupio je na koriščenje vjerskoj zajednici druge države. SPC ga je preko Zdravka Krivokapića delegirala u Vladu da zastupa njene interese i da radi na satanizaciji Crnogorske pravoslavne crkve što je Leposavić uspješno radio do posljednjeg dana svog mandata”, tvrdi Damjanović.

Građanska Crna Gora, dodaje on, ministra Leposavića neće pamtiti po dobrom već kao izdajnika i čovjeka koji je negiranjenjem genocida u Srebrenici pokušao da ukalja obraz našoj državi.

“Na njegovu veliku žalost sa pozicije ministra odlazi nedovršenog posla jer nije potpisan sramni Temeljni ugovor između Vlade i Srpske pravoslavne crkve za šta se “Lepi ministar” zdušno zalagao. Crnogorska istorija će ovog “talentovanog pravnika” pamtiti kao tamnu mrlju u političkom životu Crne Gore koja je uz Božiju pomoć brzo uklonjena. Na kraju poručujem bivšem Dzomićevom ministru pravda je spora ali ipak dostižna kao i da je Crna Gora kroz svoju bogatu istoriju pobijedila mnogo veće izdajnike od njega”, zaključio je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve