Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović objasnio zašto je povučen Prijedlog zakona o popisu iz skupštinske procedure

Govoreći o Ministarstvu finansija, Damjanović kaže da  je pet akata koji su bili u proceduri povučeno sa namjerom da se najmanje dva odmah vrate u proceduru i da imaju prioritet

Vlada Dritana Abazovića je iz skupštinske procedure povukla Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova, utvrđenih u mandatu vlade Zdravka Krivokapića. Ministar finansija i socijalnog staranja Aleksandar Damjanović objasnio je da se radi o tehničkom povlačenju ovog i još 25 predloga zakona kako bi se najveći dio tih zakona ponovo vratio u prarlament, jer je došlo do promjene ministara.

Damjanović ističe da “otpadaju sve spekulacije da je “bilo koji akt povečen iz nekih drugih razloga osim tehničkih”.

“Vlada Crne Gore je 12. maja donijela odluku da iz skupštinske procedure povuče 26 predloga zakona koji su dostavljeni parlamentu od strane bivše vlade i bivše administracije. Radi se o tehničkom povlačenju predloga zakona, kako bi se najveći dio tih zakona ponovo vratio u parlament, ovog puta  sa novim predlagačima jer je došlo do promjene uredbe o organizaciji u radu Vlade, odnosno do prom,jene ministara”, rekao je Damjanović.

Ne radi se o bilo čemu drugom, ističe on, već je ovo od njih, kako kaže, tražio Parlament.

“Moja ideja je bila da jednim zaključkom obavijestimo parlament da ostajemo pri predlozima zakona i pošaljemo u ime novih predlagača. Parlament je imao drugačiju viziju i mi smo izašli u susret. Otpadaju sve spekulacije da je bilo koji akt povečen iz nekih drugih razloga osim tehničkih”, naglasio je Damjanović.

Govoreći o Ministarstvu finansija, Damjanović kaže da  je pet akata koji su bili u proceduri povučeno sa namjerom da se najmanje dva odmah vrate u proceduru i da imaju prioritet.

“To su carinski zakon i Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova. Dakle, popis je nešto što je prioritet rada Ministarstva finansija, Monstat-a, nadam se i Vlade i parlamenta”, poručio je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nevena
24.05.2022-16:01 16:01

Ovo je poznati mediokritet i poltron