Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Damjanović na Trebjesi: Izgradićemo dvije biciklističke staze, trim stazu, dva avanturistička parka i igrališta

Nosilac liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović razgovarala je sa građanima Nikšića prilikom obilaska simbola grada – park šume Trebjesa

Nosilac liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović razgovarala je sa građanima Nikšića prilikom obilaska simbola grada – park šume Trebjesa.

“Cilj Evropskog tima za Nikšić je da promoviše zdrave stilove života, što podrazumijeva stvaranje kvalitetnijih uslova za češći boravak u prirodi i bavljenje rekreativnim sportom. Nakon osvajanja vlasti 14. marta, Nikšić će dobiti: dvije biciklističke staze, punktove za iznajmljivanje bicikala, kao i trim stazu pod Trebjesom, renovirana postojeća i nova igrališta i poligone na teritoriji cijelog grada i dva avanturistička parka”, navodi se u saopštenju.

Posebnu pažnju, dodaju, Evropski tim za Nikšić posvećuje starijoj populaciji.

“U cilju unaprijeđenja njihovog zdravlja i podizanja kvaliteta starenja, naši 60+ sugrađani dobiće besplatnu uslugu korišćenja iznajmljenih bicikala, kao i nedjeljne izlete i turističke pješačke ture”, ističu u saopštenju.

I mladi ljudi, ističu, dobiće više prostora i uticaja na donošenje odluka koje se odnose na njihov grad. Evropski tim za Nikšić obezbijediće posebna mjesta za mlade u sistemu odlučivanja u vidu prisustva sjednicama lokalnog parlamenta.

“Zajedno sa građanima odlučujemo kako će se naša zajednica mijenjati. Vjerujemo Nikšićanima i njihovoj hrabrosti. Radimo zajedno za evropski Nikšić i bolje sjutra”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve