Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Crnogorci neće sjedjeti skrštenih ruku dok im se na popisu krade identitet

“Nemojte nikad zaboraviti da su Crnogorcima obraz čast i dostojanstvo iznad svega što se nažalost za Vas i Vaše partnere na projektu ne bi moglo reći”, zaključio je Damjanović

Najnoviji nacionalni inžinjering koji je iznio Čedomir Antić, a koji se odnosi na predstojeći popis stanovništva u Crnoj Gori, jedino se može okarakterisati kao stav zvanične Srbije, koji ona plasira preko svojih satelita, saopštio je danas predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović, ističući da su zagovornici projekta velikosrpskog nacionalizma i Antić u velikoj zabludi ako misle da će na predojećem popisu Crnogorci sjedjeti skrštenih ruku dok im identitet krade buduća Vlada uz podršku SPC i političkih krugova iz Srbije.

Kako je istakao, za ideju koju proklamuje taj talentovani istoričar bi Crnogorci rekli ‘”snila baba što joj milo bilo”.

“Sa visokih političkih adresa iz Srbije je poslata jasna poruka da je njihova država zainteresovana za popis stanovništva koji će se održati u Crnoj Gori, a sve sa namjerom da naša država postane dio projkekta velikosrpskog nacionalizma i da se broj građana koji se izjašnjavaju kao Crnogorci duplo smanji”, naveo je Damjanović.

Prvi potez za pripremu terena za popis im je, dodao je, bio u saradnji sa SPC – miješanje u parlamentarne izbore na kojima su sa vlasti srušili državotvorne partije, a doveli one političke subjekte koji će uraditi sve da nakon popisa Crnogorci budu manjina u sopstvenoj državi.

“Prije popisa će pokušati da sa funkcije predsjednika svrgnu Mila Đukanovića koji će im biti barijera za ostvarenje glavnog cilja posrbljavanja Crne Gore”, kazao je Damjanović.

On je poručio Antiću i, kako je rekao, njegovim nalogodavcima, da će se duboko razočarati kada čuju rezultate popisa u Crnoj Gori, na kojem će njihova ideja doživjeti debakl.

“Nemojte nikad zaboraviti da su Crnogorcima obraz čast i dostojanstvo iznad svega što se nažalost za Vas i Vaše partnere na projektu ne bi moglo reći”, zaključio je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve