Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović Abazoviću: Zašto Vlada ne uplaćuje sredstva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi?

Kako dodaje, ova sramna odluka Vlade i mnoge druge anticrnogorske  odluke koje je donijela za Dritana su  “relaksacija” koja će ga po svemu sudeći na narednim izborima koštati parlamentarnog cenzusa.

Od izbora pa do današnjeg dana Vlada Crne Gore Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi nije uplatila redovna finansijiska sredstva koja dobija svaka vjerska zajednica koja djeluje u našoj državi, saopštio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.
“Vlada ovom sramnom odlukom pokušava da satanizuje  CPC kako bi  vjerska zajednica nacionalnih Crnogoraca prestala sa djelovanjem. Na ovu odluku koja je prećutno donešena na śednici Vlade ćuti Dritan Abazović koji je prvenstveno zahvaljujući glasovima Crnogoraca postigao izborni rezultat zahvaljujući kojem danas uređuje Crnu Goru po pravilima srpskog sveta i Srpske pravoslavne crkve”, naveo je Damjanović.
Kako dodaje, ova sramna odluka Vlade i mnoge druge anticrnogorske  odluke koje je donijela za Dritana su  “relaksacija” koja će ga po svemu sudeći na narednim izborima koštati parlamentarnog cenzusa.
“Dok su Albanci kroz istoriju gradili Crnu Goru iskazivali poštovanje prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi danas te temelje Dritan ruši zarad boravka u kožnij fotelji. Evidentno je da Vlada Zdravka Krivokapića zajedno sa skupštinskom većinom od prvog dana izbora radi na uskraćivanju prava na slobodu vjeroispovijesti građanima koji se deklarišu kao Crnogorci”, navodi Damjanović.
Dok Vlada, kako kaže,  iz državnog budžeta kupuje podršku Srpske pravoslavne crkve za opstanak sveštenstvo i zaposleni u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi se grčevito bore za preživljavanje i opstanak.
“Ovaj čin uskraćivanja podrške Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi je samo jedan u nizu pokazatelja da je ova Vlada anticrnogorska i da će istorija o njoj pisati crnim boldovanim slovima. Na kraju poručujem Zdravku i Dritanu da dobro razmisle da li se ovakvom sramnom odlukom griješe pred Bogom kojem svi pripadamo bez ozira da li se krstimo ili klanjamo”, zaključuje Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Damjanović Abazoviću: Zašto Vlada ne uplaćuje sredstva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi? – CG Vijesti
18.08.2021-10:52 10:52

[…] Aktuelno […]

indepedent
18.08.2021-11:24 11:24

ne boji se on jer kažu njegovi da je i Bog – srbin.
ali, ničija nije do zore…

tiktiktak
18.08.2021-12:20 12:20

Damjanovicu Zato sto Abazovic ne priznaje Crnogorsku -Albansku -Bosnjacku-Muslimansku naciju kao njegov prijatelj Stanivukovic-Dajkovic -Seselj i MNOGI drugi nacionalisti!

Djuro
18.08.2021-15:33 15:33

PA jeli drzava odvojena od Crkve?