Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Daka preoteo Milačiću gotovo čitav odbor

Izvor Pobjede blizak prosrpskim političkim partijama je saopštio da je takav rasplet očekivan budući da nije došlo do razgovora Davidovića i Krivokapića o zajedničkom nastupu.

Većina od 20 članova Inicijativnog odbora Prave Crne Gore na čelu sa doktorom Jovanom Burićem napustila je Milačićevu stranku i pristupila Narodnom pokretu Miodraga Dake Davidovića, saznaje Pobjeda.

Doktor Jovan Burić, koji je prije samo par mjeseci izabran za predsjednika Odbora Prave Crne Gore u Nikšiću, je za ,,prelijetanje“ u Narodni pokret nagrađen visokim drugim mjestom na izbornoj listi odmah iza Davidovića.

Burić nije želio da komentariše informacije Pobjede.

Izvor Pobjede blizak prosrpskim političkim partijama je saopštio da je takav rasplet očekivan budući da nije došlo do razgovora Davidovića i Krivokapića o zajedničkom nastupu.

– Davidoviću je, nakon što je postalo jasno da Radnička partija Maksima Vučinića, Prava Crna Gora Marka Milačića, ali i pokret koji vodi Krivokapićeva savjetnica Gordana Radović neće sa njim – ostalo jedino da preotme odbor Milačiću, što je i uradio – saopštio je izvor Pobjede.

Davidović već danima ratuje izjavama i sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem koji ne žali ni ljudstva ni novca, ali ni logistike za podršku koaliciji oko DF-a, koja sa Narodnim pokretom dijeli isto biračko tijelo.

Preotimanje Odbora uslijedilo je nakon što je Burić, predsjednik Inicijativnog odbora, početkom februara podnio ostavku i napustio članstvo u toj partiji. Burić je kazao da je tako odlučio ,,nezadovoljan radom u partiji i odnosom njenih čelnika prema Inicijativnom odboru u Nikšiću, koji broji oko 20 članova“. Ostavci Burića prethodio je razgovor sa Milačićem koji mu je saopštio da takav potez ide na ruku DPS-u.

Ubrzo nakon razgovora sa Milačićem, Burić je sa ekipom koju čine još i Drago Ćalov, Iketa Vojinović, Radisav Radović prešao kod Davidovića, što pokazuju i fotografije na društvenim mrežama.

– Moju odluku podržali su prisutni članovi Inicijativnog odbora na sastanku na kome smo predstavnicima partije iznijeli stavove o dosadašnjem radu i iskazali neslaganje – rekao je Burić. Član Prave Crne Gore Burić je, kako je kazao, bio od septembra prošle godine.

On se tokom decembra zalagao za zajednički izlazak svih konstituenata koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ uključujući i Narodni pokret.

– Uvažavajući sve međusobne razlike, na momente žustre rasprave i tradicionalno nadmetanje u čojstvu i junaštvu, smatram da su prethodni parlamentarni izbori pokazali koji pristup naši građani prepoznaju kao kvalitetan i obećavajući. Lista „Za budućnost Crne Gore“ koja je 30. avgusta trijumfalno, zajedno sa partnerskim koalicijama, poslala DPS u istoriju, primjer je uspješnog predstavljanja biračima, primjer je sloge i zajedničkog rada različitih činilaca, koji je morao biti nagrađen uspjehom. Stoga, u susret lokalnim izborima u Nikšiću, koji bi trebali biti održani na proljeće sljedeće godine, pozivamo da recept za uspjeh sa državnog primijenimo i na lokalnom nivou – naglasio je Burić.

Milačić podržao Demokrate

Na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću, Prava Crna Gora podržaće koaliciju na čelu sa Momom Koprivicom okupljenu oko Demokrata i pokreta „Ne damo Nikšić“, saopšteno je iz te partije.

– Ovakav stav samo je nastavak politike koju Prava Crna Gora jasno i nedvosmisleno vodi: politike ozdravljenja i borbe za oporavak društva, u kom se mora krenuti od svake opštine pojedinačno, a od Nikšića kao prve, u kojoj se moramo držati i boriti zajedno, van uskopartijskih interesa, za narod koji se 30. avgusta okupio i okuplja oko ideje slobode koja je pobijedila trodecenijsku tiraniju prethodnog režima – navode u saopštenju.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
konvertit
18.02.2021-09:34 09:34

Milacic je od odbora u Niksicu trazio da uniste Amfilohijev mural i da za to optuze dps i podignu tenzije. Zbog toga su ga napustili. Treba da zahvali Buricu sto ga nije javno prozvao.

KECA
18.02.2021-10:41 10:41

Zamislite Gradjani GC – BECIC -MILACIC Zajedno-KOALICIJA Dvije partije nacionalisticke kojoj nebi dozvolili ni u KONGO-KINCHASA da sire zarazu NACIONALISTICKU!!