Smijenjeni generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković, obratio se javnosti dva dana nakon što ga je smijenio lider stranke Marko Milačić.

Vladislav Dajković

„Obavještavam javnost da sam dana 14.10. smijenjen sa funkcije Generalnog sekretara i predsjednika OO Podgorica u Pravoj Crnoj Gori na nedemokratski način, bez prava da se na organima partije makar pozdravim sa svojim dojučerašnjim kolegama, a kamoli da ih upoznam sa svojim stavom“, saopštio je smijenjeni funkcioner Prave Crne Gore Vladislav Dajković.

Činjenica da je kao argument za smjenu, kako je dodao, iskorišćeno ”statutarno pravo”, ni u jednoj sekundi ne mijenja impresiju da je to učinjeno na bazi samovolje pojedinca, te da se o meni diskutovalo iza mojih leđa i to u momentu dok sam bio van Crne Gore, što ne priliči vrijednostima prave Crne Gore.

„Ipak, kao neko ko dosledno poštuje program i statut partije koju smo zajedno osnovali, svakako da sam ovu odluku primio mirno, svjestan da svojim partijskim radom i zalaganjem nisam dao ni minimalnog povoda za istu“, naveo je Dajković, dodajući da je jednim potezom gumice pokušano da se obriše njegov trud.

„Iako je jednim potezom olovke pokušan da se obriše moj trud, rad, zalaganje, pa i hapšenja, suđenja i presude od strane režima koji su prožimali našu borbu za slobodnu Crnu Goru, iz pijeteta prema svemu što sam proživio sa svojim saborcima nekoliko prethodnih godina, a pogotovo iz poštovanja prema svetinji kakva je kumstvo, suzdržaću se bilo kakvih ostrašćenih komentara – pogotovo iznošenja pravog razloga moje smjene – jer to ne bi priličilo mom vaspitanju i dostojanstvu, uz čvrsto vjerovanje da će svako na kraju požnjeti ono što je posijao“, naveo je između ostalog Dajković u podužem saopštenju.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments