Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Dačić: Vučićev odlazak na sahranu mitropolita značajan za jedinstvo srpskog naroda

Dačićeva Socijalistička partija Srbije (SPS) je prenijela da je on na TV Pančevo rekao da je mitorpolit bio “stub srpskog naroda u Crnoj Gori” i da je njegova smrt veliki gubitak

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je odluka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da danas u Podgorici prisustvuje sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija “veoma značajna za jedinstvo srpskog naroda”.

Ivica Dačić

Dačićeva Socijalistička partija Srbije (SPS) je prenijela da je on na TV Pančevo rekao da je mitorpolit bio “stub srpskog naroda u Crnoj Gori” i da je njegova smrt veliki gubitak.

Slika “ogromnog broja vjernika” na sahrani “najbolje govori” koliku je mitropolit Amfilohije imao podršku “u svojoj borbi za odbranu crkve u Crnoj Gori”, rekao je Dačić u vrijeme kada je, kako je reeko, bio veliki udar na SPC i manastire u Crnoj Gori.

“Sve aktivnosti su se svodile na odbranu crkve. Današnja slika najbolje govori šta narod misli o tome i koliku je on imao podršku građana”, rekao je Dačić uz ocjenu da je građanima “prekipjelo” i da su “odbili poslušnost” predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Dačić je rekao da je ključno da Srbija da sve od sebe da razvije dobre odnose sa Crnom Gorom, jer nema bližih jedni od drugih.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lukša
01.11.2020-23:02 23:02

Miloševićev učenik govori pogrdno o aktuelnom predsjedniku države ma čijem se teritoriju nalazi ! Ima li toga igdje ?
Ne-vje-ro-jatno !!!