Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Dačić: Nijesam mislio na obične građane porijeklom iz Crne Gore

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je kao moralnu obavezu svakog ko je porijeklom iz Crne Gore da ne ćuti na, kako je rekao, “otimanje srpskih svetinja” i dodao da “Srbi i Crnogorci jesu braća”, ali da “treba preispitati da li se braća tako ponašaju”

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je kao moralnu obavezu svakog ko je porijeklom iz Crne Gore da ne ćuti na, kako je rekao, “otimanje srpskih svetinja” i dodao da “Srbi i Crnogorci jesu braća”, ali da “treba preispitati da li se braća tako ponašaju”.

Ivica Dačić

Objašnjavajući na koga je mislio kad je rekao da treba preispitati da li oni koji podržavaju vlast Mila Đukanovića zaslužuju državljanstvo Srbije, Dačić je beogradskoj TV Hepi rekao da “nije mislio na obične građane i one koji su generacijama u Srbiji”, već na one koji “imaju poslovne imperije, klanove i rade za crnogorske agenture”, i rekao da ponekad misli da su “Srbi u Srbiji ugrožena kategorija”.

“Ne mogu agenture da iz Srbije rade protiv Srbije; ja ne pričam o običnim ljudima koji su ko zna kad došli, i tako misli većina građana” rekao je Dačić i naglasio da on ima “niz saradnika porijeklom iz Crne Gore, ali su to ljudi koji imaju osjećaj zajedništva”.

Dačić je one koji su ga kritikovali zbog izjave o Crnogorcima u Srbiji, pitao zašto nijesu kritikovali Đukanovića koji je, kako kaže, “ugrozio prava 30 odsto stanovnika” i dodao da “neke javne ličnosti potpisuju sve što je protiv Srbije”.

On je rekao da su se “svi sami javili, od Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, preko Crnogorske partije koja kaže da podržava svaku vlast u Crnoj Gori”.

“Potpisuju apele, kažu da je Republika Srpska genocidna tvorevina, borili su se da se bombarduje Srbija, sad hoće da priznaju Kosovo, za sve optužuju Srbiju, a sad sam ja meta”, rekao je Dačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve