Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Da bi se održali slobodni izbori neophodan hitan plan djelovanja

Ocijenili na jučerašnjem sastanku lideri Demokrata, DEMOS-a i Crnogorske, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević.

Neophodan je hitan plan djelovanja kako bi se Demokratska partija socijalista zaustavila u namjeri da realizuje još jednu izbornu prevaru i kako bi se u Crnoj Gori, po prvi put u istoriji od uvođenja višestranačja, održali slobodni i fer izbori, koji bi rezultirali smjenom vlasti, ocijenili su na jučerašnjem sastanku lideri Demokrata, DEMOS-a i Crnogorske, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević.

Vladimir Pavićević, Aleksa Bečić i Miodrag Lekić

Kako su saopštile Demokrate, tema razgovora bila je aktuelna politička situacija i duboka institucionalna, politička, ekonomska i moralna kriza u državi, a tri predsjednika su, konstatujući dosadašnju uspješnu saradnju, razgovarali o narednim zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje.

,,Оcijenjeno je i da DPS nepromišljenim i krajnje neodgovornim potezima uvlači državu i građane u sve dublju krizu. U prvim redu u sve dublju ekonomsku krizu, što potvrđuje novo enormno i nekontrolisano zaduživanje zemlje koje ide na teret građana i generacija koje dolaze. Posljednje afere, koje nažalost imaju dug kontinuitet, dodatno su ogolile aktuelnu vlast i potvrdile da je za DPS interes države i građana podređen interesima pojedinaca”, navode Demokrate.

Dodaju da su Bečić, Lekić i Pavićević posebno zabrinuti zbog sve dublje degradacije pravosudnog sistema i to, kako ističu, uprkos upozorenju međunarodnih adresa, posebno Evropske unije.

,,Posljednji potezi od kadrovskih do nečuvenih tkz. “pravnih tumačenja” kojima se direktno krše ustav i zakoni c ciljem ” legalizovanja” autokratskih operacija Đukanovićeve stranke imaju dimenzije skandala sigurno i sa međunarodnim posljedicama po Crnu Goru, posebno na planu evropskih integracija. Sve ove odluke neslučajno vremenski tempirane u ljetnjem periodu predstavljaju direktni udar na načelo vladavine prava, čime DPS preko svojih poluga i u pravosudnom sistemu dodatno produbljuje krizu u kojoj se nalazi naše društvo i država”, zaključuju Demokrate.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve