Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Čvorović: Crna Gora će biti jaka država kada budemo imali moderan i udoban javni prevoz

“Svi smo svjedoci da je Podgorica kao Glavni grad mjesto zaposlenja mnogih građana koji nijesu rezidenti u Podgorici već putuju iz Nikšića, Bara, Bijelog Polja, Sutomora i drugih mjesta za Podgoricu i to upravo vozom

Željeznica je u svim zemljama Evropske unije najznačajniji, najsigurniji i najjeftiniji sistem prevoza za građane, pogotovo između velikih industrijskih gradova. I u Crnoj Gori je željeznička pruga koja povezuje najveće gradove naše zemlje dugo vremena bila glavni način putovanja, rekla je kandidatkinja za poslanika na listi “SDP – JAKA CRNA GORA”, Marijana Čvorović.

Čvorović

“Svi smo svjedoci da je Podgorica kao Glavni grad mjesto zaposlenja mnogih građana koji nijesu rezidenti u Podgorici već putuju iz Nikšića, Bara, Bijelog Polja, Sutomora i drugih mjesta za Podgoricu i to upravo vozom.

I svi naši građani imaju isti problem jer većina vozova nema klimu, tako da je zimi pretoplo dok se zimi smrzavaju jer čak i u klimatizovanim vozovima klima ne radi zbog kako nam je rečeno ,,greške u sistemu novih vozova “ problem je što ta greška traje već par godina i ne radi se ništa na njenom rješavanju”, navodi se u saopštenju.

Ali, kako je kazala Čvorović, tu nije kraj svih problema. Pored toga što je u održavanje i rekonstrukciju željezničke infrastrukture u prošloj godini uloženo 17 miliona eura svako malo se dešava kvar na mreži, svako malo se pokvari voz
koji je navodno uredno provjeren i remontovan i to se ne dešava samo na starim vozovima, nego i na novim vozovima kupljenim prije par godina za potrebe pruge Podgorica- Nikšić.

“Neodgovornost uprave željeznice, državnog aparata kao i partijsko zapošljavanje doveli su do toga da je prije svega par mjeseci sistem za prodaju voznih karata u željezničkom prevozu pao, a svi zaposleni u Službi informatike bili su na bolovanju . Zar je to odgovornost jedne državne firme prema korisnicima usluga koji pri tom te usluge plaćaju a svaka rekonstrukcija i remont se plaćaju iz džepova naših građana?”, kaže Čvorović.

U SDP-u smatraju da je to nedopustivo i da svi putnici koji putuju vozom zaslužuju putovanje klimatizovanim vozovima, da uvijek stižu na vrijeme i bez stalnog straha hoće li se voz iz nekog razloga i danas pokvariti.

“Zbog toga će SDP inicirati provjeru toga gdje su otišla sredstva namijenjena za rekonstrukciju i održavanje željeznice kao i na koji način će se ubuduće koristiti sredstva namijena ovoj firmi. Nije bogata i jaka ona država u kojoj svi građani imaju automobil, nego one u kojima građani koriste javni prevoz. Crna Gora će biti jaka država kad se njeni građani budu vozili modernim prugama i u udobnim vozovima”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve