Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćulafić: Poslanica Maja Vukićević bestidno i neuputeljeno stala u odbranu Leposavićevih navoda

Nezapamćen je primjer da ministar pravde dovodi u pitanje kredibilitet međunarodnih pravosudnih instanci, i to isti onaj koji ujedno vodi i resore ljudskih i manjinskih prava, rekao je Ćulafić

Uprkos oštrim i nepodijeljenim reakcijama domaće i međunarodne javnosti, predstavnici vlasti nastavljaju sa skandaloznim izjavama o Srebrenici. Odbrana Leposavićevog anticivilizacijskog iskaza – zbog kog će morati podnijeti ostavku – u formi pisane tirade poslanice Maje Vukićević bestidna je i neutemeljena. Tipičan produkt svijesti „srpskog (polu)sveta“, iz arsenala najgnusnijih podvala na račun predsjednika Đukanovića i Demokratske partije socijalista, naveo je u saopštenju Stefan Ćulafić, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Kako je dodao, u istom danu kad ga iz tog miljea ratni zločinci optužuju za NATO bombardovanje, poslanica Vukićević mu spočitava i genocid u Srebrenici.

“I to članica partije koja je sljedbenica politike koja je dovela i do genocida, i do NATO bombardovanja. A treba li napominjati, da je samo zrelom i mudrom politikom Demokratske partije socijalista, Crna Gora izbjegla mnogo veća ratna razaranja u koja nas je uvukla mračna i nesrećna ideologija koju poslanica Vukićević i dan danas zastupa”, rekao je Ćulafić.

On dodaje da smo “čuli od nje da je izlaganje ministra Leposavića bilo „sjajno”, uz ponovno negiranje genocida u Srebrenici, i primjedbu kako on nije mogao u tome učestvovati jer je imao 11 godina?!”

“Poslanica Vukićević kao da prenebregava činjenicu da su među više od 8 hiljada stradalih u tom najvećem zločinu na evropskom tlu poslije Drugog svjetskog rata mnogi bili tek djeca od 11 godina”, naveo je Ćulafić.

Nezapamćen je, dodaje, primjer da ministar pravde dovodi u pitanje kredibilitet međunarodnih pravosudnih instanci, i to isti onaj koji ujedno vodi i resore ljudskih i manjinskih prava. Pitanje je onda kakvu pravdu će zastupati takav ministar pravde, i koja su to ljudska i manjinska prava koja on treba da zastupa.

“Pozivamo još jednom premijera Krivokapića da se javno izjasni o skandaloznim navodima Leposavića o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, i o osporavanju legitimiteta međunarodnih pravosudnih instanci i da smijeni ministra pravde. Krajnje je vrijeme da se pređe sa riječi na djela, i da se podnese odgovornost za iznesene stavove, jer je jedino to put koji će uz poštovanje žrtava doprinijeti pomirenju i stvaranju klime za ubrzan napredak i razvoj”, zaključio je Ćulafić u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve