Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćulafić: Hram pretvoren u bioskopsku salu za projekciju mržnje i šovinizma

Sinoć je Hram Hristovog Vaskrsenja, u našem gradu pretvoren u provincijalnu bioskopsku salu, u kojoj je održana projekcija propagandnog uradka iz kojeg su isijavale poruke mržnje i šovinizma, ocijenio je odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić

Sinoć je Hram Hristovog Vaskrsenja, u našem gradu pretvoren u provincijalnu bioskopsku salu, u kojoj je održana projekcija propagandnog uradka iz kojeg su isijavale poruke mržnje i šovinizma, ocijenio je odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić.

Ostatak izjave Stefana Ćulafića prenosimo u cjelosti

Organizatori ovog događaja, i oni koji su zloupotrijebili vjerski objekat, direktno su odgovorni za incidente koji su se desili ispred Hrama, i izgrede klerikalnih fanatika koji su željeli da prekinu performans, organizovan kao protest protiv prizemne propagande udomljene u podgorički Hram.

Umjesto vjernicima, Hram je juče poslužio domaćim nacionalistima, četničkim vojvodama, Kavajinim domaćinima i djeci najviših predstavnika vlasti, koja su iz publike egzaltirano pozdravljali velikosrpski hegemonizam, i gaženje svega što ne prihvata da mu se pokori.

Sakralni objekat je još jednom zloupotrijebljen i iz faze političke arene iz koje su se slale izborne poruke u kampanji, gdje su se sklapale koalicije i formirala vlast, Hram je juče pretvoren u vašarište primitivnog nacionalizma i šovinizma.

Skandalozno je da se jedna vjerska zajednica spušta na nivo promotera mržnje i svega što negira građanski identitet Crne Gore i postojanje crnogorske nacije. Zaista, nije jasno čemu euforija i forsiranje velikosrpskog nacionalizma na svakom koraku, jer svjedoci smo da sve što je tako počelo završilo se najgorim porazom te ideje, posrnućem i poniženjem njenih promotera, uz nažalost ogromne ljudske žrtve i trajno narušen građanski mir.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
19.06.2021-11:32 11:32

Gospodine Culaficu taj hram o kome govorite samo nastavlja tradiciju ostalih hramova SPC i nebi trbalo od toga praviti neku senzaciju posto je to njihova dusevna tradicija da sire mrznju i sovinizam protvi svega i svacega sto njima ne ide u prilog.. Hvala na paznji