Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Čučka poručio Careviću: Poštovanje svojih saveznika i volje većine je osnov zajedničkog rada

Čučka je dodao da je nužno da Predsjednik Opštine poštuje činjenicu da 12 od 18 odbornika koalicije koja upravlja Budvom smatra  da temu izgradnje dvije kule na Jadranskom sajmu treba tretirati pažljivije i sa mnogo više opreza nego što je to uradio gospodin Carević.

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka reagovao je jutros na izjavu predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića da koalicioni partneri pokušavaju da ga disciplinuju inicijativom da se u SO Budva raspravlja o gradnji dvije kule na prostoru Jadranskog sajma u Budvi.

„Poštovani gospodine Predsjedniče Opštine Budva, poslije Vaše ofanzive u svim medijima i neprimjerene ocjene da želimo da Vas disciplinujemo, podsjećam Vas da sam neposredno po ulasku Crnogorske u budvansku vlast više puta jasno rekao da u vlast ulazimo da bi mogla da funkcioniše do kraja mandata. Kako smo rekli, tako i djelujemo, a Vi treba da znate da osnov zajedničkog rada treba da bude i Vaše poštovanje svojih saveznika i poštovanje volje većine“, rekao je Čučka.

On je dodao da je nužno da Predsjednik Opštine poštuje činjenicu da 12 od 18 odbornika koalicije koja upravlja Budvom smatra  da temu izgradnje dvije kule na Jadranskom sajmu treba tretirati pažljivije i sa mnogo više opreza nego što je to uradio gospodin Carević.

„U Budvi imamo situaciju da dvije trećine odbornika koji su dio vlasti o izgradnji kula misle jedno, a jedna trećina misli drugo. Pa valjda je u demokratskom ambijentu uobičajeno da se uvaži volja većine umjesto da se ta volja naziva pokušajem disciplinovanja“, izjavio je Čučka.

Čučka je poručio da postoje ljudi koji nakon argumentovane rasprave uvaže snagu argumenta i promijene svoje mišljenje, a da postoje i oni koji nikada ne slušaju mišljenje drugih i ostaju na svojim pozicijama do kraja.

„Gospodine Careviću, svakako ćete sami  da odredite kojoj grupi pripadate. Kao ozbiljan čovjek znate da ćete sami da snosite i posljedice te odluke. A podsjetiću Vas da smo, slijedeći volju Budvana koji su na izborima poručili da žele promjene, odlučili da podržimo Vas za predsjednika Opštine iako smo tada trpjeli udarce i kritike sa mnogih strana. Bili smo istrajni, idržali smo sve udare jer smo bili uvjereni da radimo dobru stvar za Budvane i za Crnu Goru“, poručio je Čučka.

On je dodao da od Carevića očekuje da povodom teme izgranje kula na Jadranskom sajmu i sam poruči da svi zajedno želimo da bude transparentno ko su investitori, odakle dolazi novac, odnosno ko je krajnji vlasnik računa na nekim off shore destinacijama sa kojih stiže novac.

„Ako smatrate da su ovi naši zahtjevi neprimjereni i pokušaj disciplinovanja predsjednika Opštine Budva, onda zaista imamo ogromni problem i to ne samo povodom ove tačke, nego i u odnosu na dogovorena načela na kojima se temelji naš zajednički rad u Opštini Budva“, zaključio je Čučka.

Carević, osim problema koje ima sa koalicionim partnerima, je u posljednje vrijeme u fokusu javnosti i oko slučaja plaže Ploče. Kako mediji prenose, plaža Ploče čiji je do prošle godine zakupac bio Nebojša Carević, brat gradonačelnika Budve, još nije data u zakup. 

Standard: Neizvjesna sudbina kupališta kraj Budve: Teže odlučiti da li će plaža Ploče na tender, nego definisati minimalnu cijenu rada 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve