Državna revizorska institucija izrazila je uslovno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj i uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti finansijskog izvještaja Crnogorske za 2018. godinu.

Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Crnogorske za 2018. godinu.

Revizijom pravilnosti utvrđeno je da subjekt revizije nije sve finansijske i druge radnje uskladio u svim materijalnim aspektima sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju.

„Neusklađenost se odnosi na nedosljednu primjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja (član 6), Zakona o računovodstvu (član 19), Zakona o zapošljavanju (član 26) i Pravila o načinu obračunavanja i izvještavanja o nenovčanim prilozima političkim subjektima“, poručuju iz DRI.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Crnogorske za 2018. godinu izvršena je kontrola realizacije preporuka iz Izvještaja za 2017.

„Revizijom Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja subjekta revizije za 2018.godinu utvrđeno je da je isti realizovao 4 preporuke,nije realizovao 4 preporuke, a djelimično je realizovao jednu preporuku“, saopšteno je iz DRI.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve