Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorski pokret: Poslanici DF-a pozivom na litiju pokazali prezir prema Vladi i mjerama

Beranski ustanici protiv crnogorskog ustavnog poretka su, kako dodaju u saopštenju, jučerašnjim masovnim okupljanjem i uzvicima “ne damo svetinje”, javno i masovno demonstrirali prezir prema tim mjerama, prkoseći vlastima i stavljajući im na znanje da suverenitet ove zemlje nije u rukama adresa koje stoluju u Podgorici

Poslanici Demokratskog fronta, koji pozivaju građane na litiju 12. maja, jasno i nedvosmisleno su uputili poruku Vladi da preziru i nju i njene mjere donešene u cilju zaštite stanovništva od zaraze korona virusom, saopšteno je danas iz Crnogorskog pokreta.

Beranski ustanici protiv crnogorskog ustavnog poretka su, kako dodaju u saopštenju, jučerašnjim masovnim okupljanjem i uzvicima “ne damo svetinje”, javno i masovno demonstrirali prezir prema tim mjerama, prkoseći vlastima i stavljajući im na znanje da suverenitet ove zemlje nije u rukama adresa koje stoluju u Podgorici.

“Direktno i jasno su im kazali da nad Crnom Gorom, iz pašinoga Konaka na Kalemegdanu, u kome je stolovao, lebdi duh šefa “Crne ruke” Dragutina Dimitrijevića Apisa koji se protivio uvođenju demokratije u takozvanim novoslobođenim krajevima, kako je govorio, “dok se naši novi podanici ne izjednače sa svojom braćom u starim granicama u ljubavi prema Srbiji”. Dobro bi bilo da tužilaštvo koje samo formalno izviđa slučajeve beogradskih popova koji su kršili mjere NKT za zarazne bolesti, bez namjere da ih riješi i pokrene postupak, ima u vidu ovu Apisovu duboku misao, koja je temelj Beogradske politike prema Crnoj Gori”, ističu u Crnogorskom pokretu.

A bilo bi mudro, navode, i da neki “premudri političari” uvijek imaju na umu i razumiju da nema Crne Gore bez Crnogoraca, ni njih bez crnogorske države.

“Ili neka objave žiro-račun da poreze plaćamo beogradskim popovima”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
12.05.2020-05:02 05:02

Koja go…. neopjevana, pobice ih Coronavirus pa ce poslije kriviti drzavu…..boli k…c i popove i srbijansko-cetnicke podguzne muve sta ce biti sa narodom, njima je vazna samo njiova guzica.