Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Crnogorski pokret: Gest tri amabasadora – duboko ljudski, moralan i crnogorski!

Crnogorski pokret oglasio se saopštenjem povodom, kako su saopštili, kampanje protiv gesta tri ambasadora Crne Gore, vezano za slučaj Mirne Nikčević

Crnogorski pokret oglasio se saopštenjem povodom, kako su saopštili, kampanje protiv gesta tri ambasadora Crne Gore, vezano za slučaj Mirne Nikčević.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Po ko zna koji put koristi se svaki povod da se obruši lavina napada na bilo što što miriše na odbranu dostojanstva i samopoštovanja pripadnika crnogorske nacije, posebno ako se neko drzne u administraciji države Crne Gore da podigne glavu. Može državna administracija, pravosuđe, opozicija, parlament i poslanici, mediji, beskrajno ponižavati nacionalne Crnogorce i aplaudirati svakovrsnim uvredama sa raznih adresa, sa neprikosnovenim liderstvom SPC i Amfilohija Radovića, sve će to propratiti muk ovih istih „ljubitelja“ ljudskih prava.

Malo je prostora da se nabroji sav govor mržnje koji dolazi od mitropolita SPC u Crnoj Gori, pojedinih poslanika skupštine Crne Gore, odurnih nacionalističkih, velikosrpskih portala, na društvenim mrežama onih koji se izjašnjavaju kao Srbi u Crnoj Gori, …. Kako je moguće da državni tužilac Crne Gore poređenje Crnogoraca sa volovima kvalifikuje kao „poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi“? I ne samo to, u svom obrazloženju svojih riječi tužiocu Amfilohije Radović se poziva na neku priču u kojoj se direktno vrijeđaju „nekršteni“, kako on kaže, te time po ko zna koji put vrijeđa ateiste i muslimane, koje je, jednom prilikom, nazvao „lažnim ljudima“, „lažne vjere“.  Crnogorska crkva se naziva „autofekalnom“, negira crnogorska nacija, dijeli Crna Gora i vraća u prošlost, proglašava „srpska Boka“ , … pokušava se Crna Gora vratiti unazad nekoliko vjekova, kune se, zabranjuje mladima da čitaju određene knjige od nazovi duhovnika, koji jedva da imaju znanje desetogodišnjeg đeteta, … Jednom riječju pokušava se da se ugasi svako svijetlo civilizacije u Crnoj Gori. Crna Gora ima više manastira nego SPC u Srbiji i prekomorskim zemljama zajedno, 1250 sveštenih lica, mahom izvan Crne Gore, nalazi se po manastirima i crkvama po Crnoj Gori, više nego ih ima u Srbiji sa 8 miliona stanovnika. Mnogi od njih imaju nečiste biografije i savjest, a svi rade protiv Crne Gore, njenog političkog kursa, šire anticrnogorstvo i velikosrpstvo, … Čak i direktna odsgovornost za smrt ljudi se ne kažnjava po zakonu samo zato što se radi o sveštenom licu SPC.

Ogromne teritorije i crkveni objekti se nezakonito uknjižuju na SPC, ogroman novac bez ikakve kontrole se vrti u okviru SPC . Mogu slobodno, ako to već ne rade, preko svojih „poslova“ prati nelegalan novac i, bez velikog truda, legalizovati ga. Prosto, radi se o državi u državi i to ne smeta nikome od ovih što paze da slučajno neko od administracije ne učini nešto slično onome što su uradili i javno obrazložili ambasadori Crne Gore u Vatikanu (M. Vlahović) , SAD-u (N. Kaluđerović) i Austriji (Ž. Perović).

Što se nas tiče, njihov gest je duboko ljudski, moralan, crnogorski! Lešinari su se ostrvili na Mirnu Nikčević svom silinom, ne prezajući od napodlijih, najprljavijih izliva gadosti, ne nalazeći da je dovoljno kažnjena time što je postala samohrana majka, odnosno, ostala bez posla. Svoju neopreznost je platila svojom i egzistencijom svog sina, ne zato što je masovni ubica, ili što bilo kome prijeti bilo kakva opasnost od nje, ne iz mržnje, niti diskriminacije, g-dine ombdusmanu!,već u afektu i iz bijesa zbog svega onoga od čega smo naveli samo djelić. Nije očekivala podlost prijatelja iz djetinjstva, nije bilo svijesti da je društvena mreža prostor koji je postao odavno javan i da dipolomata mora paziti na svoj izbor riječi, ali bijes je posve razumljiv. Taj bijes ośećamo i mi jer smo poniženi u sopstvenoj državi od najmračnije i najbesramnije ideologije, kojoj nikada nije dovoljno tuđe nesreće i patnje. Ne samo da smo poniženi u sopstvenoj državi, već nam iz suśedstva stižu kanonade uvreda, omalovažavanja, negiranja, uzurpacije svega i svačega. Ponižavajući i diskriminišući crnogorsku naciju, njenu Crkvu, jezik, istoriju, … tanji se strpljenje većine nas.

 I ne samo da podržavamo gest tri ambasadora, već pozivamo sve časne patriote koji obnašaju bilo kakvu funkciju u crnogorskoj administraciji, državnim medijima i drugdje, da nikad više ne dozvole ponižavanje Crnogoraca, države Crne Gore, našeg jezika, himne, zastave, uzurpaciju istorije, baštine, … Dosta je bilo.

Svi koji su nadali orkestriranu hajku zbog časnog poteza trojice ambasadora, posebno razne NVO koje se prse zaštitom ljudskih prava, zakonitosti, demokratije, treba da ih bude sram jer su svojim ćutanjem u hiljadu drugih situacija, od kojih smo naveli samo dio, pokazali da se radi o nedosljednim manipulatorima, dvoličnjacima i prijetvornicima, koji nijesu ništa drugo do dio korpusa u Crnoj Gori koji se može nazvati salonski, velikosrpski nacionalisti i anticrnogorci, a koji se razlikuju od DF-a samo u metodama!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve