Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorski pokret: Cilj dolaska Vučića je dodatno zaoštravanje situacije u Crnoj Gori

Crnogorski pokret saopštio je danas da najavljeni dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na Badnji dan u Crnu Goru, ima za cilj da se dodatno zaoštri situacija u Crnoj Gori, da se ponovi scenario od 16. oktobra 2016. godine, te izazove haos u Crnoj Gori i ugrozi državni poredak

Crnogorski pokret saopštio je danas da najavljeni dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na Badnji dan u Crnu Goru, ima za cilj da se dodatno zaoštri situacija u Crnoj Gori, da se ponovi scenario od 16. oktobra 2016. godine, te izazove haos u Crnoj Gori i ugrozi državni poredak.

Aleksandar Vučić

U CP ocjenjuju da dolazak Vučića nije ništa drugo do nastavak njegove politike iz vremena Srpske radikalne stranke, dok je svojim posjetama područjima u Hrvatskoj i BIH podsticao na krvave obračune.

“Nema sumnje da je cilj njegovog dolaska da dodatno zaoštri situaciju u Crnoj Gori i da se ponovi scenario od 16. 10. 2016.godine, izazove haos u Crnoj Gori i ugrozi državni poredak. Srbija nanovo pokreće svoju propagandnu ofanzivu, poput devedesetih godina prošlog stoljeća, sa istim krvavim ciljevima”, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

U tom pokretu predlažu Vučiću da pođe na Kosovo da loži tamo badnjake, umjesto što sa srpskim patrijarhom Irinejem pokreće sukob sa Amfilohijem Radovićem kako bi destabilizovali Crnu Goru.

“Aleksandar Vučić nije dobio poziv da dođe u posjetu Crnoj Gori, što bi trebalo da bude uobičajena praksa kad su u pitanju visoki dužnosnici drugih država. Crna Gora je suverena država, nezavisna i bez zvaničnog poziva predsjednik Srbije nije dobrodošao u Crnu Goru. O otvorenoj agresiji Srbije na Crnu Goru ponovljenim korišćenjem pripadnika srpskog naroda, ovaj put u Crnoj Gori, treba pod hitno upoznati međunarodnu zajednicu”, zaključuju u Crnogorskom pokretu.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve