Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Crnogorski državljani, koji žive i rade u Turskoj, u potpunosti su pokriveni zdravstvenom zaštitom, imaju pravo i na penziju

Na sastanku je bilo riječi o saradnji dvije države, te o Sporazumu o socijalnom osiguranju koji je potpisan između Crne Gore i Turske u maju 2015. godine

Crna Gora i Turska imaju prijateljske odnose i sadržajnu saradnju u mnogim oblastima od uzajamnog značaja, što potvrđuje i kontinuirani politički dijalog na visokom nivou. To je istaknuto na sastanku ministra rada i socijalnog staranja Admira Adrovića i ministra rada i socijalnog osiguranja Turske Vedata Bilgina.

Na sastanku je bilo riječi o saradnji dvije države, te o Sporazumu o socijalnom osiguranju koji je potpisan između Crne Gore i Turske u maju 2015. godine.

“Sporazumom je obezbijeđeno da su naši državljani, koji žive i rade u drugoj državi, u potpunosti pokriveni zdravstvenom zaštitom, a imaju pravo i na ostvarivanje penzije. Na taj način podstiču se legalne migracije i zaštita na najvišem nivou državljana Crne Gore, kada je riječ o ovim oblastima”, kazao je ministar Adrović.

Na sastanku je postignut dogovor o inteziviranju aktivnosti koje se tiču ovog sporazuma

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve