Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Crnogorska partija pozdravlja predstojeće usvajanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti

Kao zastupnik političkih interesa crnogorske zajednice u Republici Srbiji, Crnogorska partija pozdravlja oglasila se povodom predstojećeg usvajanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore i, kako navode, taj čin prepoznaje kao jedini mogući korak ka povratku potpunog suvereniteta Crne Gore nad svojom kompletnom državnom imovinom

Kao zastupnik političkih interesa crnogorske zajednice u Republici Srbiji, Crnogorska partija
pozdravlja oglasila se povodom predstojećeg usvajanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore i, kako navode, taj čin prepoznaje kao jedini mogući korak ka povratku potpunog suvereniteta Crne Gore nad svojom kompletnom državnom imovinom.

Basic RGB

Saopštenje Crnogorske partije prenosimo u cjelosti

Usvajanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti je poslednji i najveći iskorak Crne Gore ka građanskoj slobodi i poraz lažne i agresivne mitomanije generisane iz susjedstva.

Ovo je i istovremeno i ključni korak ka oporavku autentičnog identiteta crnogorske države nakon 100-godišnje identitetske kome u koju je zapala naša postobina nakon lažne Podgoričke skupštine koja je svoje nedemokratske pipke uspješno pustila u sve pore života građana Crne Gore.

Brojni trubaduri i lažni guslari otvoreno podržani iz inostranstva i danas neumorno ubjeđuju
građane Crne Gore da njihova imovina nije njihova, i da vjerska istorija Crne Gore počinje
dekretom regenta tuđe kraljevske porodice nakon prisilne aneksije Crne Gore 1918. godine.

Bez zakona je sve moguće, pa i to da crnogorske svetinje nijesu crnogorske, ili da crnogorska državna imovina nije imovina države Crne Gore. Zato je ovaj zakon od krucijalnog značaja. On premotava film na početak – jer istorija Crne Gore ne počinje lažnom Podgoričkom skupštinom. Ovaj zakon u suštini se svodi na to da je država Crna Gora starija od dekreta dinastije Karađorđevića. Ovaj zakon govori da je Crna Gora država svih njenih građana i svih konfesija, koje su ravnopravne. Umjesto da imamo privilegovanu samoproglašenu kastu imenovanu u Beogradu koja prisvaja imovinu svih građana Crne Gore, imaćemo zaštitu resursa svih građana Crne Gore.

Ovaj predlog zakona nije postao kontroverzan zato što je neobičan, već zbog toga što je pravičan. Njegovu kontroverznost propagira samo jedna organizacija u Crnoj Gori koja želi da zadrži svoj neprirodni i nelegitimni monopol nad državnom imovinom.

Zloupotrebom narodnih i državnih resursa Crne Gore u poslednjih 100 godina, došli smo do
paradoksalne situacije da jedna neregistrovana vjerska organizacija stvorena kraljevskim
dekretom u susjedstvu – danas i dalje nesmetano i predano radi na brisanju slavne, nezavisne i dostojanstvene prošlosti Crne Gore i njenog naroda.

Zato etnički Crnogorci u Srbiji sa ponosom gledaju kako sekularna vlast u Crnoj Gori brani
ustavni sistem, u kojem su građani nosioci suverenosti, a ne inostrane vjerske organizacije ili njihove filijale. U članu 14. Ustava Crne Gore piše da su “Vjerske zajednice odvojene od
države”, dok član 2. jasno govori da se “Ne može uspostaviti vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima”.

U suštini, Skupština Crne Gore usvajanjem Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti štiti
imovinu svih građana i državljana Crne Gore, ali i crnogorskih iseljenika. Skupština Crne Gore na taj način ne dozvoljava nelegalnu privatizaciju svetih i istorijski značajnih mjesta koja su dio naše kolektivne istorije stvarane i od strane naših predaka i porodica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve