Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorska dijaspora: Zabrinjavajuća klerikalizacija i ugrožavanje multietničke i multivjerske Crne Gore

''Optimizam budi izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici i razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, čime se potvrđuje antifašistički i nenacionalistički karakter većinske Crne Gore''

Crnogorska dijaspora pokazaće odlučan otpor namjeri Vlade da izbriše iz registra prebivališta i time ukine pravo glasa građanima na privremeno radu u inostranstvu, istakla je predsjednica crnogorsko-njemačkog udruženja Montenegro – Hessen Nena Kesselman-Evans.

Ovo udruženje je u nedjelju 20. juna u Frankfurtu okupilo članove i simpatizere povodom Dana nezavisnosti 21. maja i u susret Danu državnosti 13. jula.

Kesselman-Evans ocijenila je, kako je navedeno u saopštenju, zabrinjavajućim “politička dešavanja u zemlji koja ugrožavaju stečene tekovine nakon obnove nezavisnosti, stabilnost i kontinuitet evroatlantskih integracija”.

Bivša ministarka nauke Sanja Damjanović govorila je o, kako je precizirano, zabrinjavajućem zastoju u državnoj potpori oblasti nauke i inovacija i izrazila žaljenje što projekti saradnje pripremljeni u njenom mandatu “nijesu realizovani neradom i neznanjem sadašnje Vlade”.

Sekretar udruženja Nenad Popović kazao je da je dolazak novih članova efekat homogenizacije građanske Crne Gore, kako u zemlji, tako i u dijaspori i “odgovor na zabrinjavajuću klerikalizaciju i ugrožavanje multietničke i multivjerske Crne Gore oživljavanjem poraženih retrogradnih ideja iz Drugog svjetskog rata.

Optimizam, kako je rekao, budi izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici i razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, čime se potvrđuje antifašistički i nenacionalistički karakter većinske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve