Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

“Crna trojka” objavila prioritete nove vlasti: Odbraniti nalogodavce i obračunati se sa kritičarima, država u drugom planu

Najporaznija okolnost u ovom slučaju, i ono čega crnogorska javnost treba da bude svjesna, je što se ispostavilo da novu vlast ne interesuju činjenice, niti dublja analiza bilo koje društvene i političke pojave, već su spremni da bezrezervno slušaju i rade po diktatu nalogodavaca, mračnjačkih, pseudograđanskih ucjenjivača i neznalica iz organizovanog medijsko-NVO klana. Sve u cilju ostvarivanja ličnih sebičnih interesa

Sad je i zvanično – biznismen Zoran Bećirović i portal Aktuelno su najveći problem buduće vlasti i njihovih nalogodavaca iz korumpirano-reketaških medija, opskurnog NVO sektora i Srpske crkve. Sve izgledniji projekat asimilacije Crnogoraca, klerikalizacija države, skretanje sa puta sekularizacije i postepeno uvođenje teokratije, teška ekonomska situacija uzrokovana koronom, najava budućeg mandatara da u novembru možda neće biti plata i penzija… Sve su ovo neznatni problemi u odnosu na iskaz Bećirovića pred Osnovnim sudom u Podgorici u procesu koji je po njegovoj privatnoj tužbi pokrenut protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i reketaških medija Vijesti i Dana.

Aleksa “balabanski apatrid” Bečić, Zdravko Rukoljub Krivokapić, Dritan Nemanja Abazović: Zbog neiskustva i nedostatka političkog stava moraju da slušaju što im se kaže

Nakon što je u subotu paralamentarni debitant u ulozi predsjednika Skupštine Aleksa Bečić  komentarisao sudski proces koji je po privatnoj tužbi biznismena i jednog od osnivača portala Aktuelno Zorana Bećirovića pokrenut pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i reketaških medija Vijesti i Dana, ovoj bizarnoj praksi priključili su se još dvije perjanice nove vlasti – budući mandatar Zdravko Krivokapić i lider URA-e Dritan Abazović.

“Crna trojka”, kako su u javnosti od milošte prozvani Krivokapić, Bečić i Abazović, horski su juče, po naređenju svojih nalogodavaca iz medijskog i NVO sektora, u naručenom tekstu reketaško-režimskog glasila “Vijesti” napali Bećirovića zbog izjave pred Osnovnim sudom u Podgorici. Ovim su se i zvanično svrstali uz Srpsku crkvu i klerofašističke krugove na čijoj su meti Bećirović i portal Aktuelno još odavno.

Rukoljub i Nemanja u odbrani nalogodavaca

Nakon što je Bečić stao u odbranu svojih nalogodavaca iz NVO i medijskog sektora, to su učinili i Krivokapić i Abazović koji su u izjavi za režimske Vijesti kazali da će “stati na put bahatim pojedincima”, uz komentar da je “sramota da se napadaju mediji i nevladine organizacije”. U naručenom tekstu u kojem su nosioci nove vlasti otvoreno prijetili jednom od osnivača portala Aktuelno Bećiroviću, ponovljena je i zvanična izjava predsjednika Skupštine Bečića.

Rukoljub u svojoj omiljenoj pozi (bez boce)

Ovakvo ponašanje čelnih ljudi buduće vlasti skandalozno je iz više aspekata. Kao prvo, ovo je vjerovatno prvi slučaj u istoriji demokratije, ne samo u Crnoj Gori već i šire, da nosioci najviših funkcija buduće vlasti komentarišu navode koje je iznijela jedna od stranaka u sudskom sporu koji se vodi po privatnoj tužbi.

Zatim, očigledno je da Krivokapić, Abazović i Bečić nemaju blage veze zbog čega je Bećirović podnio privatnu tužbu protiv ucjenjivačkih medija i NVO MANS, koji već godinama objavljuju laži i klevete o njemu što je dokumentovano u opširnoj knjizi objavljenoj prije tri godine.

“Crna trojka” crnogorske politike, nevješta i neiskusna kada su u pitanju državnički poslovi, napala je jednog od osnivača portala Aktuelno bez obzira što je o lažima MANS-a i Vijesti čak i Ombudsman ove pseudomedijske kuće potvrdio da su prekršili kodeks.

Miodrag Miško Perović i Gojko Perović daju uputstva Abazoviću što mu je činiti

Ali ovo ne treba da čudi s obzirom da se radi o političkim diletantima koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa državničkim poslovima i koji, po svemu sudeći žele dok su na pozicijama moći, da presuđuju po kratkom postupku, po ugledu na svog ideološkog oca Dražu Mihailovića.

Crnu trojku ne insteresuju činjnice, samo obračun

Jasno je da je  “crna trojka” crnogorske politike apsolutno neupućena o predmetu spora koji se vodi između Bećirovića i pomenutih krajnje sumnjivih NVO i medijskih struktura. Iako nemaju pojma o desetinama slućajeva kršenja kodeksa na štetu Bećirovića od strane Vijesti i Dana, spremni su bez razmišljanja da osuđuju i staju u odbranu reketaško-medijskih i opskurnih NVO struktura.

Željko Ivanović (LIJEVO BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, Bečićev i Abazovićev intimus, medijski pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Najporaznija okolnost u ovom slučaju, i ono čega crnogorska javnost treba da bude svjesna, je što se ispostavilo da novu vlast ne interesuju činjenice, niti dublja analiza bilo koje društvene i političke pojave, već su spremni da bezrezervno slušaju i rade po diktatu nalogodavaca, mračnjačkih, pseudograđanskih ucjenjivača i neznalica iz organizovanog medijsko-NVO klana. Sve u cilju ostvarivanja ličnih sebičnih interesa.

Treba takođe napomenuti da je Zoran Bećirović jedan od osnivača i suvlasnik portala Aktuelno – medijske kuće koja je trenutno trn u oku nekompetentnim, korumpiranim centrima sadašnje i bivše vlasti, a pogotovo kleronacionalističkim hegemonističkim centrima i reketašima za koje “crna trojka” očigledno radi.

Stoga i ne treba da čudi što ih ne zanimaju činjnice i argumenti koji ukazuju da su Bećirović i Aktuleno na meti konstantih napada. Novu vlast ne zanimaju činjenice, oni žele da ućutkaju kritičare i to rade na organizovan, podmukao i licemeran način po nalogu medijskih, NVO i klerikalnih centara koji su ih i doveli na vlast.

Bračni par Nikola Marković i Vanja Ćalović: Električar u ulozi urednika i NVO vedeta po svemu sudeći značajan faktor buduće vlasti

Crna trojka ne smije da postavlja pitanja već da radi što im se kaže. Moraju da osude jednu kletvu koju je nakon višečasovnog izlaganja u Osnovnom sudu izrekao Bećirović, ali stotine kletvi svetosavskog ajatolaha Rista Radovića i njegovih saradnika nikad im nijesu smetale. Čak su im dobro dolazile u cilju homogenizacije biračkog tijela u predizbornoj kampanji.

Zastrašujuće je što je nosiocima buduće vlasti praćenje suđenja po privatnoj tužbi i obračun sa osnivačima kritički nastrojenih medija najveći problem u državi.

U tom paranoidno-šizofrenom političkom mjehuru koji je Crna trojka formirala oko sebe pod uticajem svojih nalogodavaca, akcent je stavljen na lične obračune a identitetska pitanja, klerikalizacija društva, asimilacija Crnogoraca, ekonomski problemi, korupcija u pravosuđu koje je u strahu od ucjenjivačkih režimskih medija… sve su to pitanja koja su očigledno u drugom planu za novu vlast.

Mada, s obzirom da su ih na vlast dovele ucjenjivačko-reketaške medijske strukture i mračnjačke NVO, okuražene teokratskim jurišom svetosavske crkve, nije ni čudo što su portal Aktuelno i Zoran Bećirović na meti nove vlasti.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa rovačkim katunima
12.10.2020-18:56 18:56

Ćalovićka ima harizmu, hrabra I pravična dvojka je.

pero
12.10.2020-22:10 22:10

Lako joj biti hrabra ima zastitu dalmatinca!