Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora uvijek može računati na pomoć NATO-a u vanrednim situacijama

Prirodne i tehničko-tehnološke katastrofe se događaju svima, pa te opasnosti nije lišena ni Crna Gora. U tim situacijama, ako nemate kapacitete za odgovor, veoma je važno imati prijatelje, kako u susjedstvu, tako i na međunarodnim adresama

U organizovanom i moćnom sistemu kakav je NATO Crna Gora uvijek može računati na pomoć u vanrednim situacijama, kazao je Mirsad Mulić, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a, navodeći kao primjer borbu sa požarima koji su prije dvije godine zahvatili našu zemlju.

Mirsad Mulić

“Prirodne i tehničko-tehnološke katastrofe se događaju svima, pa te opasnosti nije lišena ni Crna Gora. U tim situacijama, ako nemate kapacitete za odgovor, veoma je važno imati prijatelje, kako u susjedstvu, tako i na međunarodnim adresama. Dakle, ni ekonomski bogatije, ni pravno uređenije, ni opremljenije države vrlo često nemaju kapaciteta za odgovor i obraćaju se za pomoć drugim međunarodnim adresama”, naveo je Mulić.

Crna Gora je, podsjeća, imala jednu takvu situaciju, 2017. godine, kada su veliki požari zahvatili područje primorja.

“Naši kapaciteti su bili nedovoljni. Zatražili smo pomoć od Evroatlanskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe i dobili je za 24 sata. To je potvrda da ako smo u tako organizovanom i moćnom sistemu kakav je NATO uvijek možemo računati na pomoć u vanrednim situacijama”, istakao je Mulić.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve