Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

CRNA GORA SAD – Od*ebite više!

U čitavoj ovoj orgiji nevaspitanja u drugom planu je ostala činjenica da su premijer i dobar dio odlazeće vlade, ofirani kao podržavaoci destruktivne politike Rusije i agresije na jednu suverenu zemlju. To i ne treba da čudi jer su po svemu sudeći priželjkivali takav scenario i za Crnu Goru

Iako je neuspjeli projekat svetosavske sekte (SS), stranih političkih i obavještajno-bezbjednosnih struktura koji se vodio pod imenom ’’ekspertska vlada’’ već odavno sahranjen, emanacije bazda neznanja, frustracija i diletantizma nekako se i dalje provlače u javni prostor i truju društveno-politički život Crne Gore.

Odlazeća vlada vječito nakresanog vjerskog ekstremiste Zdravka Krivokapića i njegovih ’’apostola propasti’’ i nakon političkog upokojenja ne prestaje da bruka državu ispadima diletantizma i kapricioznosti. Svakim svojim postupkom nanovo dokazuju da je odlazeći supstitut izvršne vlasti koji smo imali, bio sačinjen samo od gomile infantilnih neznalica bolno nedoraslih izazovu sa kojim su se igrom slučaja suočili.

Koliko ovako mrtva, upokojena vlada nepopularnog Zdravinja može da obruka Crnu Goru postalo je jasno juče kada je trebalo da se donese odluka o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

S obzirom da se Crna Gora već početkom marta pridružila svim restriktivnim mjerama, među kojima je osam paketa individualnih i ekonomskih sankcija, koje je Evropska unija (EU) usvojila protiv Rusije, jučerašnja odluka je trebalo da bude samo formalnost.

Međutim, lipsala ostroška vlada vjerskog ekstremiste i drčnih, iskompleksiranih pozera dokazala je po ko zna koji put da i iz političke mrtvačnice u koju je rashodovana, može da nanese žestoku štetu Crnoj Gori.

Stoga se čini da je bilo i očekivano, da se sjednica na kojoj je trebalo donijeti odluku o sankcijama Rusiji prekine. Takođe je bilo naivno ne očekivati, da sve prođe bez ’’pičkaranja’’ ministara i premijera koji su se ponašali kao vaspitno zapušteni korisnici  popravnog doma na gradskoj periferiji.

Od odlazećih funkcionera najgore vlade u istoriji nije se moglo očekivati ništa drugo nego da se – ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović popljuva sa Krivokapićem, zatim da se isti ministar zamalo potuče sa iskompleksiranim provokatorom, kolegom Jakovom Milatovićem.

Tokom govora šefa diplomatije nevaspitani Jakov dobacivao mu je “Prosvjetitelju”, “ha-ha, a čuješ li ovu priču”, a nekoliko puta je čak i podsmjehom pokušavao izazvati reakciju.

Kada se sjednica prekinula, Radulović je odlučio da priđe Milatoviću  i da ga pita “da li trenira boks”, a nakon toga mu preporučio da počne “da trenira jer će mu trebati”.

Sve se to dešavalo dok četvorostruka mintastka Vesna Bratić razdvaja, vuče za rukave u pauzama svečanog objavljivanja stava ’’da neće podržati sankcije Rusiji’’. Mnogi bi dali dobre pare da su kupili kartu za ovakvu lakrdijašku predstavu.

U čitavoj ovoj orgiji nevaspitanja u drugom planu je ostala činjenica da su premijer i dobar dio odlazeće vlade, ofirani kao podržavaoci destruktivne politike Rusije i agresije na jednu suverenu zemlju. To i ne treba da čudi jer su po svemu sudeći priželjkivali takav scenario i za Crnu Goru.

”Ne raspravljaj se s njim, nabodi ga”

Na kraju je ipak dobro što nije došlo do masovne tuče, što se može okarakterisati kao podvig kada se uzme u obzir ozbiljnost lica koja popunjavaju najodgovornije funkcije u odlazećoj izvršnoj vlasti.

Sve u svemu još jedna bruka za državu Crnu Goru od strane aktera izvršne vlasti, čije ponašanje više priliči nekom srbijanskom rijalitiju, nego ozbiljnim ljudima na najodgovornijim državnim funkcijama.

Nakon jučerašnje epizode postalo je jasno da se o odlazećoj Vladi Zdravka Krivokapića malo i pričalo izvan konteksta incidentnog stanja.

Katastrofalne ekonomske odluke, gašenje državnih preduzeća, teokratizacija države i vraćanje u mrak srednjevjekovnog praznovjerja, uvlačenje u ’’srpski svet’’, predaja bezbjednosnih službi u ruke srpsko-ruskih operativaca…

Što se tiče ”reformi” dovoljno je otići do prodavnice ili na benzinsku pumpu da bi se rezultati ekonomske politike ”eksperata” iz bivše vlasti sami ukazali kao što su se bivšem premijeru svojevremeno ukazivale vizije o pomjeranju planina.

Kada dodamo da se period u kome treba da zaživi famozni program ”Evropa sad” hroničnog kockara sa viškom testestorona Milojka Spajića i njegovog mlohavog saborca u upropaštavanju crnogorske ekonomije Jakova Milatovića, poklopio sa krizom izazvanom ratom u Ukrajini,  jasno je da će građani Crne Gore tek osjetiti punu jačinu djelovanja odlazećeg Afmilohijevog apostolata.

Stoga i ovo pljuvanje i pičkaranje na sjednici vlade možda i ne treba uzimati za zlo odlazećem premijeru i ministrima. Ipak je možda previše očekivati od njih da svoje ponašanje izdignu iznad prosječnog učesnika rijalitija koji se emituje na televiziji Milomira Marića.

Na jučerašnjoj sjednici, kako su objavili mediji, ministri su sat vremena čekali da se pojave premijer Zdravko Krivokapić, i ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović. Jedino za čime treba da žalimo je što su se juče uopšte pojavili, da Crnoj Gori nanesu još jedno poniženje.

Ali kad već pominjemo Milatovića i Spajića, moramo se za kraj dotaći njihovog programa ’’Evropa sad’’, na koji bi bio ponosan svaki prosječni zavisnik od ruleta i poker aparata. Taj program samo će doprinijeti da se destruktivne posljedice vladavine apostolata Amfilohija Radovića osjećaju još dugo vremena.

Ako uzmemo u obzir da će na čelu nove vlade, ako izađe iz svoje pogubljejnosti, biti teški politički diletant sa viškom kompleksa i odsustvom znanja, Dritan Abazović, jasno je da ne treba očekivati pobošanje društveno-političkih prilika u dogledno vrijeme.

Ali za sad je Crnoj Gori potreban jedan novi program.

Mogao bi da se zove recimo ’’Crna Gora sad’’. Sastojao bi se od samo jedne tačke koja bi se odnosila na vladu Zdravka Krivokapića i sve njene relikte koji će se preliti u dugo najavljivanu manjinsku vladu – ODJEBITE VIŠE!

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
18.03.2022-12:29 12:29

Zdravko Rukoljub u narodu poznatiji kao KREMLJenko!Mada čitava Vlada može nositi isti nadimak.

Ćorko antic
18.03.2022-19:15 19:15

Srpski svet je fasisticka ideja

Jokso
19.03.2022-05:53 05:53
Reply to  Ćorko antic

Rusi i svi muslimani se bore protiv nato lgbt fašizma..Srbija i Rusija vas vekovima hrane i brane, a sada se šlihtate Italijanskim i Nemačkim fašistima.

MB_MNE
19.03.2022-00:01 00:01

Bravo